ActualitateExterne

‘Vorbim despre două peisaje foarte diferite’

Secretarul adjunct de presă al Pentagonului, Sabrina Singh, a declarat joi că Statele Unite nu vor intercepta rachete și drone deasupra Ucrainei așa cum o fac deasupra Israelului și că doar un atac asupra României sau Poloniei ar putea schimba natura implicării SUA, conform site-ului Pentagonului.

„Vorbim despre două peisaje și câmpuri de luptă foarte diferite. Președintele, chiar de la început, a ordonat acestui departament să ofere Ucrainei ceea ce are nevoie pe câmpul de luptă”, a spus Sabrina Singh.

Purtătoarea de cuvânt a Pentagonului a subliniat faptul că Ucraina a avut mult succes în utilizarea apărării aeriene și a altor capabilități pentru a continua să își recâștige teritoriul. De asemenea, ea a menționat că șeful Pentagonului, Lloyd Austin, a avut recent o discuție cu ministrul ucrainean al apărării, Rustem Umierov, care s-a axat pe capabilitățile suplimentare de care ar avea nevoie Ucraina.

Singh a subliniat că președintele american Joe Biden a promis că Statele Unite nu vor interveni în războiul din Ucraina, dar vor sprijini Kievul în eforturile sale de a-și recâștiga teritoriul.

De asemenea, ea a menționat că Ucraina „a fost capabilă să se apere cu succes împotriva atacurilor rusești asupra orașelor, populației și infrastructurii lor” și că „ne vom asigura că au tot sprijinul de care au nevoie”.

Întrebată dacă lovirea unor ținte de pe teritoriul polonez sau românesc ar determina SUA să trimită trupe pe teren, purtătoarea de cuvânt a Pentagonului a răspuns: „Asta ar însemna să ne implicăm într-un război într-un mod diferit”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *