Politică

Voronin: AIE a dat dovadă de frică, Ghimpu a fost cel mai consecvent dintre toţi

"Partidele alianţei au dat dovadă de frică, crezând că-şi vor atinge obiectivele primitive o dată cu plecarea celor trei din PCRM.

Liderii AIE sunt de facto un grup de uzurpatori care trebuie să-şi prezinte demisia. PCRM este gata pentru preluarea conducerii ţării, ştim cum să scăpăm de datorii, să oprim criminalitatea, etc", a declarat liderul comunist.

"Ziua de ieri a reprezentat un punct culminant, intrigi în loc de politică, vulgaritate în loc de valori. Reprezentanţii alianţei de guvernare şi trădătorii care li s-au alăturat au avut 62 de voturi pentru alegerea preşedintelui, dar ei nici măcar nu au înaintat candidatul.

Criza nu constă în faptul că preşedintele nu a fost ales până acum, este invers, preşedintele nu este ales pentru că la guvernare sunt forţele crizei.

Este evident că atât timp cât la conducere va fi această alianţă, preşedintele nu va fi ales, nu va avea loc nicio dezvotare, nicio mişcare".

Referitor la "Grupul lui Dodon", Voronin consideră că "Cei care au plecat din PCRM sunt nişte trădători, noi ştim care este potenţialul lor, nu au susţinere masivă. Dodon cu Tkaciuc nu se certau în partid, ei au lucrat foarte bine împreună pentru alegerile municipale. La noi în partid nimeni nu se ceartă. Când eu am spus că acest paţan e mai verde decât tot partidul lui Filat, voi ce aţi înţeles?". Cu toate acestea, Voronin nu exculde faptul că la un moment dat, PCRM ar putea "conlucra" cu Partidul Socialiştilor, în cazul în care "acesta vrea într-adevăr să lupte pentru Moldova şi nu pentru funcţii, noi o să fim cu ei colegi, o să-i ajutăm".

"PCRM nu pledează pentru alegeri anticipate, noi am propus mai multe variante, printre care alegerea preşedintelui cu 51 de voturi. Considerăm că pragul de alegere a preşedintelui, de 61 de voturi, este prea mare. Tot la insistenţa noastră a fost stabilită ziua de 18 noiembrie pentru alegerea şefului statului".

Cu toate acestea, Voronin este de părere că "după alegerile anticipate, un singur partid va câştiga majoritatea".

Cât despre candidatura Zinaidei Greceanâi pentru funcţia de preşedinte, liderul comunist a recunoscut că "nu prea se aştepta ca Ghimpu să nu o voteze pe Greceanâi, dar până la urmă acesta a fost cel mai consecvent din toţi".

Potrivit lui Vladimir Voronin, dacă timp de 30 de zile nu se va stabili data pentru alegerea preşedintelui, PCRM va cere dizolvarea Parlamentului.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *