Moldova

Voronin condamnă românizarea și cere demisia ministrului Apărării dar nu spune NIMIC despre armata rusă care ocupa Moldova

În cadrul discuției, Voronin a prezentat poziția PCRM referitor la situația politică din țară. El a subliniat că statalitatea R.Moldova este amenințată de tentativele de românizare și încercarea de a renunța la neutralitate. Liderul comunist a precizat că fracțiunea PCRM vine cu inițiativa de a-l demisiona pe ministrul Apărării, Anatol Șalaru, pentru că acesta anunță deschis despre necesitatea de intra în NATO și unire cu România. 

În afară de aceasta, Vladimir Voronin și-a exprimat atitudinea negativă față de poziția umilă a guvernării față de creditorii străini. El aduce drept exemplul perioada guvernării comuniste când partidul ar fi luat o poziție fermă în negocierile cu FMI. 

Muhametșin și Voronin au abordat subiectul privind organizarea evenimentelor legate de Ziua Victoriei. În acest context, liderul PCRM a rugat ambasadorul rus să susțină festivalul „Vera, Nadejda, Liubovi”, pe care îl va organiza deja al 19-lea an Organizația veteranilor din R. Moldova. 

Precizăm că fracțiunea PCRM în Parlamentul R. Moldova e formată din 7 deputați. 

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *