Politică

Voronin îi exclude pe cei 14 deputați din partid: ”Nu m-am așteptat. Trădarea mereu rămâne trădare”

”Trădarea mereu rămâne trădare. Unul dintre cei 14 deputați care au plecat din rândurile comuniștilor mă informa mereu de tot ce se întâmpla în politică. Ei nu au plecat de capul lor, au fost împiși de pe la spate. Printre cei 14 deputați erau 6 membri ai executivului politic. Adică din numărul de 8 membri, 6 au plecat. Cum poți să zici că nu s-a luat act în luarea deciziilor când ei fac parte din această conducere. Argumente se găsesc o sumedenie, dar ei niciodată nu au ridicat problema”, a spus Voronin.

Fostul președinte a menționat că decizia celor 14 deputați de a pleca din rândurile comuniștilor l-a luat prin surprindere. Cei 14 deputați care ieri au anunțat că se retrag din fracțiunea PCRM, au fost excluși din partid.

Paisprezece deputați din Partidul Comunist din R. Moldova părăsesc fracțiunea. Anunțul a fost făcut ieri, 21 decembrie, de către deputatul Violeta Ivanov în cadrul unei conferințe de presă.

”Suntem 1/5 din numărul de deputați am fost nevoiți să ne uităm pasiv la situația din R. Moldova. Nu putem lămuri de ce partidul își modifică poziția de la o zi la alta. Din discuțiile cu cetățenii 9 din 10 sunt revoltațui de moldul cum este condusă astăzi țara. Nimeni nu poate contesta faptul că situația din țară este dramatică. În R. Moldova nu există nici opoziție nici guvernare. Partidele se ceartă în loc să soluționeze problemele din țară. Ca stat suntem pe marginea prăpastiei. Noi cei 14 deputați am decis să plecăm din fracțiune”, a spus Violeta Ivanov.

Printre cei care au făcut anunțul au fost deputații Violeta Ivanov, Artur Reșetnicov, Vladimir Vitiuc, Victor Mândru, Anatolie Zagorodnîi, Alexandr Bannicov, Sergiu Stati, Boris Golovin, Anatolie Gorilă, Galina Balmoș și alții.

O nouă majoritate parlamentară pare a fi deja ca și formată. Cel puțin din punct de vedere matematic există 51 de mandate pentru votarea unui nou Guvern.

Cea mai numeroasă fracțiune în noua majoritate ar urma să fie PDM cu 20 de mandate, 19 în urma alegerilor din 30 noiembrie 2014 și unul neafiliat. Încă trei deputați sunt în „grupul Leancă” și fostul liberal-democrat Petru Știrbate.

Partidul Liberal care a optat în permanență pentru refacerea Alianței, are 12 mandate care ar putea susține noul Guvern.

Alianței ipotetice de mai sus ii lipsesc doar 10 deputați pentru a vota premierul.

Cei 7 deputați care au rămas în fracțiunea parlamentară a PCRM sunt: Vladimir Voronin, Oleg Reidman, Maria Postoico, Inna Şupac, Panciuc Vasilii, Victor Mîndru, Elena Bondarenco, Oxana Domenti.

Reamintim că în 2012, trei deputaţi PCRM au anunţat că părăsesc Partidul Comuniştilor. Este vorba de parlamentarii Vadim Mişin, Tatiana Botnariuc şi Oleg Babenco.

sursa: timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *