Actualitate

Voronin promite pentru 23 noiembrie un marș PAȘNIC, CIVILIZAT și DEMOCRATIC

Voronin a spus astăzi, 14 noiembrie, jurnaliștilor că formaţiunea sa este obligată să reacţioneze la fărădelegile guvernării. Acum în teritoriu avem diferite activităţi. Marşul va fi unul paşnic, civilizat şi democratic. Dar deja cunoaştem că guvernarea a dat indicaţii să stopeze acest marş, a
menţionat liderul PCRM.

Reamintim că, PCRM a anunțat în repetate rânduri că pregătește proteste de amploare în Capitală. După ce „revoluția de catifea” a eșuat, o ultimă zvâcnire a opoziției urma să aibă loc într-un marș către Chișinău, care se dorea a fi de amploare. Vladimir Voronin pevedea că la acest marș se vor aduna până la 200 mii de oameni.

În cadrul unui interviu pentru timpul.md, fostul jurist comunist, Sergiu Sârbu, a declarat că în interiorul formațiunii din opoziție sunt mari probleme.

"Revoluţia de catifea anunţată, practic a murit nenăscându-se, iar acum încearcă să pună diferite ultimatumuri. Cetăţenii sunt dezamăgiţi nu doar de guvernare, ci şi de opoziţie. La moment, comuniştii suferă de o dispersare în interior, deoarece există două tabere: una radicală şi una mai moderată. PCRM, cât de puternic nu ar fi, îl aşteaptă vremuri deloc uşoare. PCRM nu este în stare să scoată în stradă foarte mulţi oameni, maxim până la 10 mii de oameni. După acest eşec cineva va trebui să răspundă şi nu exclud că acest lucru va trebui să îl facă chiar acel care răspunde de ideologie. Ei acum sunt în criză de idei, soluţii. Am putea chiar să ne aşteptăm la nişte surprize serioase în tabăra comuniştilor, chiar şi cu plecări masive din PCRM", a spus Sârbu.

sursa: ipn.md, unimedia.md, timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *