Politică

Voronin refuză să se ducă le pensie: „Maia Sandu este un președinte neconstituțional al Republicii Moldova”

„Acest important element nu-l conține nici programul candidatului învingător la alegeri. De aceea, și de acum înainte vom insista asupra faptului că, fără întoarcerea la normele constituționale, este imposibilă nu numai depășirea consecințelor capturării statului de către grupările oligarhice și mafiote, ci și dezvoltarea normală a țării în ansamblu. Iată de ce la momentul dat, dar și în viitor, noi o considerăm și o vom considera pe Maia Sandu ca încă un președinte neconstituțional al Republicii Moldova. Aceasta e cauza din care PCRM nu poate aprecia totalurile alegerilor din punct de vedere juridic: președintele ales este la fel de neconstituțional, ca și cel precedent. În schimb, avem tot dreptul să le analizăm din punct de vedere politic și al rezultatului practice”, mai spun comuniștii.

PCRM afirmă că, „al doilea tur al alegerilor prezidențiale a constatat înfrângerea lui Igor Dodon. El a pierdut alegerile cu un rezultat rușinos”. „În acest context, cu certitudine putem afirma că rezultatul final constatat de Comisia Electorală Centrală înseamnă nu atât victoria Maiei Sandu, cât catastrofala înfrângere a lui Dodon”, au precizat comuniștii.

Totodată, ei declară: „Astăzi nu e deloc simplu să ne dăm seama la ce am putea să ne așteptăm de la Maia Sandu în ipostaza de șef de stat”. „Programul ei electoral este extrem de vag și lipsit de concretitudine. Principala lui teză a fost lupta împotriva corupției. Ce-i drept, una din lozinci, – „Vom curăți președinția de corupție” –, a redus această luptă până la perimetrul aparatului prezidențial. Și asta în timp ce corupția a pătruns în toate sferele vieții noastre atât pe verticală, cât și pe orizontală”, spun aceștia.

Vladimir Voronin are 79 de ani și are o pensie lunară de 11 mii de lei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *