Ultima oră

Voronin se “modernizează” și renunță la Uniunea Vamala iar Tkaciuk va lupta cu “hunta fascistă”

Liderul fracţiunii PCRM, Vladimir Voronin, a intervenit şi a spus că le propune tuturor trădătorilor formaţiunii, care anterior au părăsit partidul, să facă acelaşi lucru, adică să-şi depună mandatele, deoarece aşa ar fi corect.

Logică vs Retorică

Vladimir Voronin a distrus conceptul de "Uniune Vamală", declarând că RM nu poate adera la ceva ce nu există. Tkaciuk își depune mandatul de deputat cu doar câteva luni înainte de alegeri și încearcă să creeze o formațiune cu "retorică anti-fascistă". În RM unicul partid fascist era PCRM, având în vedere logica bazinelor electorale, noul partid al lui Tkaciuk va încerca alături de Dodon și alții să rupă voturi de la fostul șef.

 
(Mark Tkaciuk e dement?)

Tkaciuk e "celebru" pentru nenumăratele "conspirații" pe care le pune la cale într-un stil bolșevic. Un exemplu ar fi lupta Tkaciuk – Dodon din timpul campaniei pentru Primăria Chișinău. Atunci Mark Tkaciuk a făcut tot posibilul ca Dodon (colegul său de partid) să nu câștige primăria.

Voronin e "celebru" pentru minciunile sale electorale. După ce a reușit să ieftinească incredibil salamul în perioada 2001 – 2005, să "întărească" statalitatea moldovenească între 2005 – 2009 iar în 2010 ne-a băgat într-o Uniunea Vamală (care nu există), în 2014 Comuniștii inventează o nouă minciună: "Modernizarea țării".

Omul care va moderniza Republica Moldova (7 mai 2013): Vladimir Voronin a subliniat că intervenţia UE şi a Consiliului Europei înseamnă că integrarea europeană a fost şi este percepută de către Bruxelles şi Strasbourg nu de pe poziţiile supremaţiei legii şi extinderii libertăţilor şi garanţiilor democratice, ci în calitate de un proiect geopolitic. „Sensul acestui proiect este simplist: de a împiedica cu orice preţ parteneriatul dintre Moldova şi Rusia, de a anula şansele pentru fortificarea relaţiilor integraţioniste ale Moldovei în spaţiul post-sovietic.

Voronin nu pledează pentru Integrarea Europeană, nu vrea ca RM să intre în ceva ce nu există (Uniunea Vamală) și mizează pe o retorică centristă care, speră el, îi va permite să ajungă la putere și să fure în liniște.

Merită menționat că Voronin a fost într-un fel  de "alianță" și cu Filat (după fantasticul succes numit Roșca): (4 mai 2013) Deși ieri deputații liberal-democrați și comuniști au votat în unanimitate un pachet de legi comun care modifică substanțial o serie de domenii vitale (sistemul electoral, funcționarea Curții Constituționale, prerogativele premierului interimar, demiterea Procurorului dar și modificarea funcționării CNA), Voronin declară pentru presă că PCRM nu a creat o majoritate parlamentară alături de PLDM.

Mașini de milioane în țara săracilor

Investigația TIMPUL despre sumele enorme pe care Voronin și familia lui le cheltuie pentru automobile, atât mașini de colecție, mașini vechi, cât și mașini noi, cele cu care circulă atât în Chisinau, cât și în Germania.

Paradoxul comunismului moldovenesc

Fostul general de miliție sovietică Vladimir Nikolaevici toată viața a construit comunismul dar la final de "carieră" s-a ales cu o casă în Baden – Banden (Germania) și cu o colecție impresionantă de Mercedesuri de lux în subsolul sediului de partid.

COMUNISM ADEVĂRAT (NU IMITAȚIE RUSEASCĂ)

Un fost ministru al Cailor ferate din China a fost condamnat luni la pedeapsa capitală, dar a cărei aplicare este amânată pentru doi ani, într-un prim mare proces anticorupţie sub preşedinţia lui Xi Jinping. În sistemul juridic din China, pedeapsa cu moartea este, în general, comutată cu închisoarea pe viaţă. 

Liu Zhijun, acţiunile căruia au afectat profund imaginea conducerii Cailor ferate chineze, a fost condamnat de un tribunal din Beijing pentru luare de mită şi abuz de putere. Vastul scandal în care este implicat pune în cauza circa 800 milioane de yuani (101 milioane de euro), a anunţat agenţia oficială China Nouă, preluată de AFP. 

Potrivit instanţei, fostul responsabil al Cailor ferate chineze, făcând uz de atribuţiile ce îi reveneau în diferite posturi în sectorul feroviar al ţării, a primit mită în suma de 64,6 milioane de yuani, între 1986 şi 2011, în schimbul promovării în funcţie a unor persoane sau pentru atribuirea de contracte în mod arbitrar. 

Infracţiunile cu prejudicii mai mari de 100.000 de yuani (aproximativ 12.700 de euro) se pedepsesc cu moartea în China.

PIB-ul per capita în Republica Chineză și în Republica Moldova

Le urăm celor rămași în PCRM să construiască în RM un regim similar cu cel construit de omologii lor chinezi. 

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *