Actualitate

Voronin şi Popuşoi ar putea rămâne fără imunitate parlamentară

Procuratura Generală, care a adresat un demers preşedintelui parlamentului în acest sens, îl acuză pe fostul conducător al „Moldsilva” că şi-ar fi depăşit atribuţiile de serviciu atunci când a dat în folosinţă familiei liderului comunist pădurea de la Ţiganca (Trebujeni, Orhei) cu suprafaţa de aproape 700 ha. Amintim că TIMPUL a scris că „Moldsilva” a dat în arendă pădurea SRL „Biotex-Com” (una din firmele lui Oleg Voronin), pentru 49 de ani şi cu mari abateri de la lege. Sursele noastre spun că Voronin şi-a adus aici toată averea şi animalele de la Condriţa.

Procurorii susţin că actul de arendă a fost întocmit ilegal şi netransparent: pădurea a fost îngrădită cu sârmă ghimpată şi este păzită de băieţii de la „Fulger”; „Biotex-Com” a ridicat diverse construcţii fără autorizaţii şi fără acordul „Moldsilva”; arendaşul a suprapopulat zona cu mistreţi, fapt care a afectat pădurea, dar şi populaţia din satele situate în apropiere. Şi Curtea de Conturi a scos la iveală ilegalităţile comise la semnarea contractelor de arendă.

Potrivit preşedintelui Comisiei juridice, Ion Pleşca, astăzi preşedintele legislativului va citi în plen cererea procurorului general, după care va transmite materialele în comisie. Timp de 15 zile, aceasta este obligată să examineze demersul şi să întocmească un raport care va fi supus unui vot secret. În cele din urmă, raportul va ajunge din nou în plen, iar deputaţii, prin vor secret, vor decide să-i ridice sau nu imunitatea lui Popuşoi.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *