Politică

Voronin sugerează că nu va vota demiterea directorului CNA şi este împotriva numirii vicedirectorilor de către Parlament

Într-un interviu pentru Euro TV, Voronin a criticat atacurile asupra CNA, în momentul când această instituţie a început să activeze mai productiv. ”În sfârşit s-au început a întreprinde nişte măsuri concrete şi au apărut din toate părţile idei – vot de neîncredere lui Chetraru, propuneri de modificarea regulamentului Centrului, ca vicedirectorii să fie numiţi de parlament ca să aibă fiecare câte unul… Care luptă cu corupţia?”, a declarat el.

Voronin a accentuat că vicedirectorii CNA trebuie să fie numiţi de directorul instituţiei. ”Niciun fel de concurs. Vicedirectorii trebuie selectaţi de directorul Centrului. Parlamentul i-a oferit vot de încredere şi directorul este responsabil de activitatea Centrului. Daţi-i voi să-şi organizeze echipa, să lucreze şi după aceasta să fie întrebat de ce nu face treabă”.

El s-a pronunţat şi pentru finalizarea dosarelor de răsunet iniţiate de CNA, iar în contextul scandalului legat de interceptarea convorbirilor telefonice, şi-a exprimat îngrijorarea că dacă acestea vor fi ridicate de la CNA, ar putea fi distruse intenţionat.

În altă ordine de idei, Voronin a declarat că Alianţa pentru Integrare Europeană are puţine şanse de a fi reconstituită şi a lăsat să se înţeleagă că PCRM va vota pentru demiterea guvernului, dacă această chestiune va fi pusă în discuţie în parlament. ”Sunt ferm convins că putem acumula aceste voturi pentru că la toţi le este la limită această activitate a guvernanţilor în aceşti ani de zile”, a declarat el.

În acelaşi timp, liderul PCRM a exclus posibilitatea unei coaliţii cu PLDM şi a pledat pentru organizarea alegerilor parlamentare anticipate. ”Aceasta este unica soluţie de a ieşi din această criză care cutremură ţara şi cetăţenii. Altceva nu există. Niciun fel de harbuji, niciun fel de chestii”, potrivit lui Voronin.
 
Timpul.md via eurotv

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *