Ultima oră

Voronin vrea să ducă PCRM la pierzanie, doar pentru a-şi satisafce mofturile şi propriile interese financiare

Reniţă susţine într-un articol postat pe blogul său că în ultimii ani comuniştii au comis mai multe erori politice, iar singurul răspuns la întrebările celor care nu erau de acord cu acestea era ”aşa trebuie”.

”Adică? Adică, trebuie de făcut ceea ce le-a trăsnit în cap unui grup de conducători, iar cel mai des unui singur, căpeteniei, şi trebuie de făcut aşa cu orice preţ, chiar dacă pentru aceasta nu este nici mandatul majorităţii, nici logică. Adică, trebuie pur şi simplu să minţi pentru a-l îndreptăţi pe conducător. Trebuie să minţi pentru a-i satisface confortul: coniacul scump, homarul proaspăt, odihna de vară şi de iarnă şi, în sfârşit, ciupicii de 3 mii de euro”, scrie Reniţă.

Acesta susţine că Voronin, un om bătrân, vrea la putere doar … din deprindere. În acest sens el se referă la comportamentul acestuia din ultimul timp care mai participă la acţiunile comuniştilor doar din inerţie, iar, deseori, chiar îi face de râs. În acest sens, Reniţă scrie despre ieşirea lui Voronin de acum câteva săptămâni la o acţiune de protest, când declaraţiile sale au fost neclare şi au provocat ironii din partea presei.

Reniţă scrie şi despre luarea de cuvânt a lui Voronin la marcarea a 20 de ani de la fondarea PCRM. El aminteşte că această formaţiune a suferit un şir de eşecuri în ultimii ani. ”Două încercări eşuate de a reveni la putere prin alegeri parlamentare, două revoluţii eşuate, plecarea din partid a celor mai buni feciori, care au participat alături de Voronin la formarea PCRM şi care au împărtăşit cu el durerea şi bucuria victoriilor financiare”, comentează Reniţă.

În opinia acestuia, PCRM este ca o armată înfrântă. ”Voronin a vorbit la ultima reuniune a comuniştilor ca un general în faţa unei armate înfrânte. Asaltul nu a reuşit. A fost pierdut mult sânge; duşmanul urmăreşte armata distrusă, al cărei suflet se distruge în interior de către trădători şi dezertori”, scrie fostul purtător de cuvânt al lui Voronin, Valeriu Reniţă. 

Site: timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *