Actualitate

VOT PROTESTAR ANTI-RUSIA UNITĂ / Un primar din Rusia a fost învins la alegeri de femeia de serviciu a Primăriei

Femeia în vârstă de 35 de ani, care se ocupa de curățenie în primăria localității Povalikhino, a participat la alegeri doar pentru ca șeful ei să aibă un adversar „pe hârtie”, dar a obținut dublul voturilor acestuia.

Nikolai Loktev, membru al partidului pro-Kremlin „Rusia Unită”, a vrut un nou mandat la el în sat, și fiindcă nimeni nu s-a înscris pentru a-l înfrunta la alegeri, el a convins-o pe Marina Udgodskaya – femeia de serviciu a primăriei, să se înscrie la alegeri. Aceasta și-a ascultat șeful și și-a pus numele pe listă, fiidcă legea cere minimum doi candidaţi.

Planul fostului primar a fost dat peste cap însă, pentru că femeia de serviciu a câştigat scrutinul la o diferenţă fără drept de apel, primind 62% dintre voturi.

„Nikolai Loktev a crezut că nimeni nu o va vota şi el va rămâne primar. Dar oamenii s-au săturat şi au ales-o pe Marina Udgodskaya”, a declarat pentru BBC un membru al comisiei electorale din sat.

Femeia de serviciu s-a descris într-un interviu drept o „falsă” candidată, care „nu era pregătită” pentru o „promovare" atât de rapidă:

„Nu am crezut că oamenii mă vor vota de fapt”, a declarat ea pentru canalul de ştiri „Telegram Podyom”.

În ultimele lui zile de mandat, primarul Loktev, în vârstă de 58 de ani, a declarat tot pentru postul public britanic:

„Eu am făcut tot ce este necesar în această slujbă, nu există probleme în sat. Însă, în mod clar, oamenii doreau schimbarea”, a conchis fostul primar, transmite rfi.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.