Actualitate

VOT PROTESTAR ANTI-RUSIA UNITĂ / Un primar din Rusia a fost învins la alegeri de femeia de serviciu a Primăriei

Femeia în vârstă de 35 de ani, care se ocupa de curățenie în primăria localității Povalikhino, a participat la alegeri doar pentru ca șeful ei să aibă un adversar „pe hârtie”, dar a obținut dublul voturilor acestuia.

Nikolai Loktev, membru al partidului pro-Kremlin „Rusia Unită”, a vrut un nou mandat la el în sat, și fiindcă nimeni nu s-a înscris pentru a-l înfrunta la alegeri, el a convins-o pe Marina Udgodskaya – femeia de serviciu a primăriei, să se înscrie la alegeri. Aceasta și-a ascultat șeful și și-a pus numele pe listă, fiidcă legea cere minimum doi candidaţi.

Planul fostului primar a fost dat peste cap însă, pentru că femeia de serviciu a câştigat scrutinul la o diferenţă fără drept de apel, primind 62% dintre voturi.

„Nikolai Loktev a crezut că nimeni nu o va vota şi el va rămâne primar. Dar oamenii s-au săturat şi au ales-o pe Marina Udgodskaya”, a declarat pentru BBC un membru al comisiei electorale din sat.

Femeia de serviciu s-a descris într-un interviu drept o „falsă” candidată, care „nu era pregătită” pentru o „promovare" atât de rapidă:

„Nu am crezut că oamenii mă vor vota de fapt”, a declarat ea pentru canalul de ştiri „Telegram Podyom”.

În ultimele lui zile de mandat, primarul Loktev, în vârstă de 58 de ani, a declarat tot pentru postul public britanic:

„Eu am făcut tot ce este necesar în această slujbă, nu există probleme în sat. Însă, în mod clar, oamenii doreau schimbarea”, a conchis fostul primar, transmite rfi.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *