Actualitate

(VOTAT DE PARLAMENT) Radiodifuzorii privaţi vor fi nevoiți să facă publică informaţia privind proprietarii mass-media

Un proiect de lege în acest sens, care conţine modificări la Codul Audiovizualului, a fost votat în prima lectură de către Parlament, scrie IPN.

Unul din autorii proiectului, Chiril Lucinschi, a spus că pentru asigurarea dreptului consumatorilor de a-şi forma o opinie privind valoarea informaţiei şi a opiniilor difuzate de către serviciile de programe audiovizuale, radiodifuzorii privaţi vor fi obligaţi să facă publice mai multe informaţii. Este vorba de denumirea şi sediul administraţiei, datele de contact, lista cu numele proprietarului/proprietarilor, inclusiv cota acestora de participare la capitalul social, lista membrilor consiliului şi numele administratorului.

De asemenea, atunci când are loc concursul pentru oferirea licenţei de emisie, membrii CCA pot solicita informaţii adiţionale privind proprietarul şi raporturile juridice ale acestuia cu persoanele afiliate. În cazul în care solicitantul nu va prezenta integral aceste informaţii, CCA poate respinge oferirea licenţei de emisie.

Totodată, radiodifuzorii privaţi vor fi obligaţi să publice anual, până la 1 mai, şi să prezinte Consiliului Coordonator al Audiovizualului un raport de activitate. Radiodifuzorii care nu vor respecta prevederile legale vor fi sancţionaţi.

Proiectul urmează să fie vota şi în lectura a doua. Legea va intra în vigoare la data publicării. 

SURSA: IPN.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *