Actualitate

VOTAT în prima lectură! Furnizorii media vor fi obligați să transmită programe locale în limba română în proporție de cel puțin 80 %

Furnizorii de servicii media vor fi obligați să transmită programe audiovizuale locale în limba română în proporție de cel puțin 80 la sută din totalul programelor realizate. Parlementul a votat în prima lectură proiectul de modificare a Codului serviciilor media audiovizuale al Republicii Moldova, transmite Jurnal.md.

Excepție vor face doar furnizorii media ale căror servicii media audiovizuale sunt destinate minorităților etnice din unitățile administrativ-teritoriale în care o minoritate etnică reprezintă o pondere majoritară și care au obligaţia de a transmite programe audiovizuale locale în proporție de cel puţin 25% în limba română, precum şi programe audiovizuale de producție proprie în limba minorității respective.

Proiectul prevede și majorarea orelor de maximă audiență pentru serviciile de televiziune. Potrivit autorilor, această modificare va contribui la respectarea cu strictețe a ponderii programelor locale și, totodată, la realizarea unei grile de programe atractive pentru public.

Proiectul de lege va fi propus spre examinare în a doua lectură în plenul Parlamentului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Interesantă și foarte necesară această lege. Ar fi trebuit dată acum vreo 30 de ani. Ca să fiu cârcotaș procentul e cam mic, cel corect este de minim 85% că cel puțin atâția vorbitori de română (declarați 7% români și 78% moldoveni) au ieșit din ultimul recensământ. Iar la „autonomia” găgăuță ar trebui date minim 50% în română și restul în găgăuză, nimic în rusă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *