Politică

Votat în prima lectură: Va fi interzisă deconectarea consumatorilor casnici de la sursa de gaze, căldură și electricitate, în perioada rece a anului

Un proiect de lege care interzice deconectarea consumatorilor de la instalațiile de livrare a gazelor naturale, a energiei termice și a energiei electrice, în perioada rece a anului, a fost aprobat în prima lectură cu 77 de voturi ale deputaților.

Prevederile legii ar urma să se extindă asupra gospodăriilor casnice cărora le-a fost atribuită categoria de vulnerabilitate ridicată sau foarte ridicată; datoria scadentă a cărora a fost executată în cuantumul de 50% din suma datorată pentru perioada curentă de facturare – în cazul gospodăriilor casnice cu grad de vulnerabilitate foarte ridicată și 60% cu grad de vulnerabilitate ridicată; gospodăriilor casnice a căror sumă cumulativă a datoriei acumulate în perioada rece a anului nu depășește 10 000 de lei.

Potrivit estimărilor prealabile ale autorilor proiectului, numărul beneficiarilor este de aproximativ 1,1 milioane de persoane. Proiectul urmează a fi votat în lectura a doua.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Pentru a contracara parazitismul social, ar fi bine, ca datorcicii s[ achite ;i o amend[ oarecare. Fie de m[rimea a 50-100 % din datorie. tunci poate c[ ei se vor g]ndi de 10 ori ]nainte de a nu achita facturle

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *