Actualitate

VOTAT! Mama și tata vor putea împărți pe rând concediul de îngrijire a copilului

Astăzi, 14 iulie, Parlamentul a votat în lectură finală, un proiect de lege care va permite ca mama și tata să poată împărți pe rând concediul de îngrijire, în perioade de cel puțin 4 luni, transmite Suntparinte.

Articolul 124 „Concediul de maternitate şi concediul parţial plătit pentru îngrijirea copilului”, din Codul muncii, va include două noi prevederi:

  • Astfel, concediul parțial plătit pentru îngrijirea copilului poate fi folosit de ambii părinți, în fracțiuni, conform disponibilității fiecăruia, cu condiția că durata unei fracțiuni să nu fie mai mică de 4 luni și să nu fie solicitată mai des decât o dată pe an din data ultimei solicitări.
  • În cazul solicitării concediului parțial plătit pentru îngrijirea copilului în fracțiuni, concediul se acordă în termen de cel mult 30 de zile de la data depunerii cererii, pentru perioada indicată în cerere. La cerere se anexează o copie a certificatului de naștere al copilului.

Acest proiect de lege a fost elaborat cu susținerea Fondului ONU pentru Populație (UNFPA) și a Centrului Parteneriat pentru Dezvoltare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *