Moldova

(VOTUL PRO-EUROPEAN ARUNCAT LA GUNOI) PCRM la putere alături de PLDM și PDM. Monstruoasa coaliție 2 este OFICIALĂ

Deputații PLDM și PDM au votat pentru un vicepreședinte al Parlamentului din fracțiunea PCRM. 

Deși au trecut 10 ani de la acel vot anti-popular, astăzi Republica Moldova merge pe același scenariu iar comuniștii sunt aproape de a reveni la putere cu voturile unor deputaților aleși de un electorat ne-comunist.

”Șapte săptămâni și jumătate am muncit solidar cu colegii din PD pentru a forma cu PL o alianță de guvernare. Nu s-a reușit. Timpul pe care l-am avut la dispoziție a expirat. PLDM si PD își asumă într-o manieră responsabilă de a asigura o guvernare in RM. Nu va fi ușor cu un guvern minoritar, dar nu e imposibil. Vom reuși să implementăm toate aceste reforme pentru ca RM să-și continue parcursul de integrare europeană” a declarat Vlad Filat, într-un briefing înainte de semnarea Actului de constituire a noii alianțe.

”Apreciez înalt responsabilitatea celor de PLDM, bărbăția pentru ca împreună să asigurăm guvernarea în Republica Moldova. Confirm că am decis instituționalizarea acestei alianțe, formată din PLDM și PDM. Este drept că rezultatele alegerilor au format niște condiții deloc ușoară pentru a forma o alianță. Ne cerem scuze în fața cetățenilor că aceste negocieri au fost de durată. Prin acest act punem capăt unei perioade de incertitudine. A venit timpul pentru acțiuni și a trecut vremea declarațiilor”, a adăugat Marian Lupu.

„PLDM împreună și PD au convenit să-și asume responsabilitatea guvernări în țara noastră", a declarat astăzi Vlad Filat fără a preciza de unde va avea încă 9 voturi necesare pentru a numi conducerea Parlamentului sau Guvernului.

Partidul Liberal ar urma să ajungă în opoziție iar "alianță minoritară" ar urma să guverneze cu voturile PCRM, PSRM sau a diverșilor "independenți".

Vladimir Voronin, viitorul partener al "alianței minoritare" PLDM+PDM: "Ceea ce n-au reuşit atunci cu alde Hitler, nu vă supăraţi, alde Antonescu, cu tancurile, cu avioanele, acuma le fac paşnic cu Uniunea Europeană".

Sursa: Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *