CSI / RusiaInternațional

”Vovan” şi ”Lexus”, doi umorişti ruşi suspectaţi de legături cu Kremlinul şi FSB, îi iau ministrului suedez de Externe un ”interviu” de opt minute despre libertatea de exprimare şi campanii de dezinformare ale Rusiei

Ministrul suedez de Externe Tobias Billström a căzut în capcana a doi umorişti ruşi, suspectaţi de legături cu Kremlinul, a confirmat cabinetul acestuia, relatează News.ro.

”Putem confirma că a a avut loc o reuniune în cursul căreia ministrul Afacerilor Externe a făcut obiectul unei farse”, a anunţat duminică o purtătoare de cuvânt a diplomaţaţiei suedeze, Anna Erhardt.

”Evident, nu este un lucru bun”, a adăugat ea.

Vladimir Kuzneţov şi Aleksei Stoliarov – cunoscuţi ca ”Vovan” şi ”Lexus” – sut cunoscuţi de mult timp după ce au făcut farse unor lideri şi celebrităţi în întreaga lume, de la premierul canadian Justin Trudeau la fostul premier britanic Boris Johnson şi la Elton John.

Cei doi au postat onşine un interviu de opt minute cu Tobias Billström, în care acesta din urmă credea că stă de vorbă cu ”un reprezentant al continentului african” despre libertatea de exprimare şi campanii de dezinformare ale Rusiei.

”Facem lumină asupra a tot ceea ce s-a întâmplat pentru a ne asigura că nu se va repeta”, a dat asigurări purtătoarea de cuvânt.

Cotidianul surdez Aftonbladet scrie că ministrul Apărării a fost de asemenea victima unei farse al umoriştilor ruşi.

Astfel, potrivit unor experţi în domeniul securităţii cibernetice, cei doi – care dezmint orice legătură cu Kremlinul , în pofida faptului că sunt suspectaţi de legături cu Serviciul rus de securitate FSB – şi-au intensificat eforturile de a prinde în plasă oficiali de ranf înalt din America şi Europa care au luat poziţie împotriva invaziei Ucrainei de către Rusia la 24 februarie 2022.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *