Actualitate

(VOX) Chişinăuienii despre lucrările de pe bd. Ștefan cel Mare şi Sfânt: Bani cheltuiţi în vânt

Ca urmare a lucrărilor, a avut de suferit şi circulaţia transportului, astfel formându-se mari ambuteiaje în zona adiacentă reparațiilor. Mulţi pietoni se arată foarte deranjați de aceste schimbări, dar totuşi speră că, după finisarea lucrărilor, oraşul va avea o imagine mai frumoasă.

Victoria Moldovanu: „Reparațiile sunt un avantaj pentru Capitala noastră. Drumurile bune aduc o favoare pentru reputaţia lui. Odată ce dorim să avem drumuri bune, trebuie să ne conformăm regulilor impuse pe parcursul desfăşurării lucrărilor… Desigur, este un pic de disconfort, dar asta va fi doar pentru ceva timp, apoi se va normaliza circulația şi viaţa chişinăuienilor… Oraşul are nevoie de multe schimbări, ca să aibă o imagine mai aproape de cea europeană, dar aceste lucrări sunt un bun început.”

Nicoleta Dodu:
„Totuşi e foarte iritant să vezi gropi peste gropi, nu-i estetic pentru vizitatori și turiști, mai ales ca bulevardul central e faţa orașului, dar dacă în urma lucrărilor bulevardul va fi mai frumos eu cred că se merită de așteptat. Sper că vor fi făcute calitativ, dar asta rămâne doar de văzut. Da, se creează ambuteiaje și deseori îți ia foarte mult timp să ajungi la destinație. Sigur, după finisarea lucrărilor de reparaţie, va reveni totul la normal, circulația rutieră va circula fără probleme pe bulevard și nu se vor crea atâtea ambuteiaje.”

Dorina Nigai:
„E bine că s-au apucat în sfârşit de treabă, însa nu e lucru calitativ. Totul e făcut în grabă şi deja se văd valuri pe porțiunile reparate. Mai bine mai greu, dar mai calitativ decât aşa – bani cheltuiţi în vânt. E cam greu acum cu transportul din cauza restricţiilor, însa nu avem de ales. Mulți oameni nici nu cunosc noile itinerare. Eu am aflat de ele de la știri şi am fost informată la timp. După finisarea lucrărilor de reparaţie, oraşul va avea un aspect mai frumos, dar nu ştiu dacă şi mai calitativ. Văd lucrările astea ca o reparație cosmetică, nu ceva serios.”

Andrei Stratan: „Mi-i jale mai tare de cei care fac lucrările pe aşa călduri. Am un prieten, care s-a ocupat o vreme cu aşa ceva, nu-i muncă uşoară şi nici aşa de bine plătită. Dacă se face calitativ? Eu nu știu, dar știindu-i pe ai noștri, nu cred că sunt. De fapt, în occident, demult s-a adoptat punerea asfaltului noaptea, departe de orele încărcate de trafic, dar asta costă mai mult – liniştea şi confortul oamenilor. Nu locuiesc în Chişinău şi circul rar prin centrul Capitalei, dar, şi atunci când o fac, mai des merg pe jos, nu cu transportul, în deosebi atunci când mă grăbesc. Dar intuiesc că schimbările de trafic ale transportului public sunt o problemă mare pentru șoferi şi pentru cei ce trebuie să ajungă repede undeva. Dacă va avea un aspect mai aproape de un oraş european? Probabil, dar mai trebuie de lucrat mult, foarte-foarte mult şi la curăţenie, planificarea urbană, parcuri, trotuare, locuri de parcare, sistemul de canalizare, sistemul de transport public şi lista continuă.”

Vox realizat de stagiarul Mihai Vârlan

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *