Chișinău

Vox populi: Ce cred oamenii despre lipsa apei calde din Chișinău

Pe 8 iulie, SA „Termocom” va sista livrarea apei calde în Chişinău. Directorul întreprinderii, Mihai Cernei, a explicat că, timp de o lună, până la 8 august, vor fi deconectate toate sursele de încălzire şi vor fi efectuate testări de presiune în reţelele termice. „Termocom”-ul recurge anual la această procedură pentru a pregăti sistemul pentru un nou sezon. Mihai Cernei afirmă că o altă metodă nu există. Am încercat să aflăm ce cred cetăţenii despre această decizie.

„Nu văd nimic bun în asta”

Ludmila, turistă

Nu e bine când se deconectează apa caldă. Suntem din Odesa. Ştim ce înseamnă asta, pentru că la noi se întâmplă acelaşi lucru.

Maria, contabilă

Am o atitudine negativă. Dar ne descurcăm, încălzim apa la aragaz. Trebuie să acceptăm aceste condiţii, altceva nu avem de făcut.

Vadim, fotograf

Locuiesc la Botanica. În blocul nostru apă caldă nu este din 1991. Ne-au deconectat, pentru că s-au spart ţevile. Avem, în schimb, încălzire autonomă. Dar e vară. Cred că în această perioadă pot fi efectuate sistări de apă caldă pentru a economisi, deoarece tarifele sunt foarte mari.

Gheorghe, pensionar

Nu e tragedie mare dacă se deconectează apa caldă pentru o lună. Putem să răbdăm. E ceva normal. În perioada estivală se fac reparaţii, se pun la punct reţelele termice. Nu mi se pare nimic ieşit din comun.

Vladimir, student

Nu stau la bloc, dar cred că majoritatea familiilor cu copii nu vor fi de acord cu această decizie. Deşi, poate, pentru o verificare a sistemului e bine ca apa caldă să fie sistată. În acest caz, singura soluţie este încălzirea apei la aragaz. „Gazprom”-ul va face bani.

Mihai, angajat la Regia „Autosalubritate”

Eu stau la casă la sol şi am boiler. Deciziile „Termocom”-ului nu mă afectează. Îmi încălzesc apa când vreau.

Vladimir, şomer

 

Cred că va crea incomodităţi oamenilor. Acum e caniculă, trebuie să te speli mai des. Nu văd nimic bun în asta.

Natalia, contabilă

Deşi suntem conectaţi la reţelele centrale, noi nu ne folosim de apă caldă. Cheltuielile sunt foarte mari. Când dai drumul la apă, curge mult timp apă rece până ajunge şi cea caldă în robinet. De aceea, blocul nostru a renunţat la apa caldă. Deci, această decizie nu ne afectează.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *