Moldova

VOX POPULI. Veți merge duminică la alegeri?

Chiar dacă majoritatea oamenilor intervievați se arată nemulțumiți de ceea ce se întâmplă în politica moldovenească, ei spun că vor merge la votare și speră că votul lor va schimba lucrurile. Totuși sunt și persoane care categoric refuză să-și dea votul pentru cineva, fiindcă aceștia au uitat de promisiunile făcute anterior.
 
Galina, 63 de ani, Chișinău
„Speram că vom trăi mai bine, dar tot vai de capul nostru e. Chiar și așa, mai bine să păstrăm ceea ce avem, decât să vină alți bandiți la putere.

O să merg la votare pentru că-mi doresc să fie locuri de muncă la mine în țară, să revină feciorii de peste hotare și să petrecem mai mult timp împreună. Am fost și eu în Europa, unde lucrează ei și îmi venea să plâng de jale pentru noi, când am văzut cum trăiesc oamenii de acolo. Satele lor sunt mai dezvoltate decât orașele noastre. Trebuie să tindem și noi spre asta.

Nu-i înțeleg pe cei care spun că nu vom merge la alegeri. Așa ei lasă loc pentru cei care vor să facă fraude. Soarta R. Moldova este în mâinile noastre, de aceea trebuie să ne facem datoria și să mergem la votare. Lumea așteaptă că o să vină Dodon și Usatîi și o să le mărească pensiile și salariile, dar asta nu se va întâmpla pentru că aici oamenii nu au unde lucra și nu se strâng multe impozite, iar banii în buget nu vin din pod. Toți strigă că orașul e murdar și că de vină e Chirtoacă, și tot ei aruncă gunoiul jos sau strică tot ce se construiește. Cică peste tot este corupție, dar uităm că noi singuri dăm bani la medici sau la polițiști.”

Ion, 42 de ani, Chișinău
„Merg la alegeri pentru că vreau să văd o stabilitate în acest oraș. Este un mare pericol să fie mult mai rău. Moldova riscă să fie preluată de „regimul Putin” și doar noi am putea stopa asta. În țară acest pericol persistă de mai mult timp. În Bălți deja este foarte grav, dacă susținătorii lui Putin vor câștiga alegerile și aici, am putea să ne pomenim într-o situație catastrofală. Se știe că în Chișinău lupta cea mai mare urma să fie între Chirtoacă și femeia cu mătura (n.red.: Zinaida Greceanîi). Totuși, acum s-au găsit oameni care i-au turnat zoi în cap actualului primar. Poate nu este el cel mai bun, dar este unicul care are șanse să ne scape de socialiști. Cred că cei care au protestat puteau să mai aștepte o săptămână și să nu provoace această vâlvă înainte de alegeri. Ceea ce s-a întâmplat în ultimele zile ar putea schimba radical situația și, din păcate, nu spre bine.”

Veronica, 55 de ani, Chișinău
„Voi merge la votare, dar nu prea cred că alegerea depinde de votul populației. Există atât de multe metode de falsificare, încât va fi anunțat învingător cel care îi va conveni actualei conduceri mai mult. Merg la alegeri chiar dacă sunt conștientă că votul meu nu va schimba mai nimic. Cel mai mult mă deranjează că mașinile sunt parcate peste tot, nici nu mai poți merge normal pe trotuar. Vreau, măcar după aceste alegeri, să se ia în considerație care sunt nevoile populației. Îmi doresc să fiu protejată la mine acasă, să nu fiu nevoită să plec în altă țară.”

Mihai, 38 de ani, Chișinău
„Chiar voi sta acasă duminica asta. Am votat anii trecuți și nu s-a schimbat nimic, de ce s-ar schimba acum?! Treaba lor cu alegerile lor, nici nu mă interesează cine o să câștige că nimeni nu-mi pune nimic în buzunar. Au uitat de promisiunile făcute anterior și deja au promit alte lucruri – halal de așa politicieni.”

Cristina, 19 ani, Chișinău
„Sunt primele mele alegeri locale și neapărat voi merge să-mi spun cuvântul. Bătrânii cu siguranță vor merge toți, de aceea noi, tinerii, nu trebuie să stăm în casă și să așteptăm ca ei să ne aleagă viitorul. Dacă nu vom face alegerea acum, riscăm să n-o mai facem niciodată.”

Andrei, 28 de ani, Chișinău
„Sunt ferm convins că tinerii trebuie să se mobilizeze și să meargă la aceste alegeri. Chiar dacă sunt dezamăgiți de tot ce s-a făcut până acum. Ar fi bine să înțeleagă că acestea sunt niște jocuri politice care au ca scop destabilizarea situației din țară și învrăjbirea forțelor proeuropene. Ei încearcă să-i facă pe oameni să voteze cu cineva care va duce acest oraș de râpă, iar după asta și toată țara.”

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *