Ultima oră

Vrancea a fost zguduită în această dimineață de un cutremur de 3,9 grade

Seismul a avut o adâncime de 138 km.

În data de 4 mai, un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe scare Richter s-a produs în zona seismică Vrancea, informează Institutul Naţional pentru Fizica Pământului. Seismul s-a produs la ora 08.00, la adâncimea de 119 kilometri şi a avut intensitatea I în zona epicentrală.

Oraşele cele mai apropiate de epicentrul seismului sunt Covasna (36 de kilometri), Târgu Secuiesc (50 de kilometri), Râmnicu Sărat (53 de kilometri), Focşani (58 de kilometri) şi Vălenii de Munte (58 de kilometri).

De la începutul acestui an, în zona Vrancea au fost înregistrate două cutremure cu magnitudinea de 4,6 grade, în 24 ianuarie şi 16 martie, ultimul având epicentrul în judeţul Buzău.

În 22 noiembrie 2014, în Vrancea s-a produs un cutremur de 5,7 grade, fiind cel mai mare ca magnitudine înregistrat în România în ultimii 10 ani. Seismul a fost simţit şi în Bucureşti şi a fost urmat de mai multe replici, care nu au depăşit însă 3,3 grade. Din cauza cutremurului, alimentarea cu energie electrică a fost afectată în mai multe localităţi din judeţul Galaţi. Serviciile de ambulanţă din Vrancea au primit mai multe apeluri pentru atacuri de panică, iar funcţionarea unor reţele de telefonie mobilă a fost afectată temporar.

sursa: mediafax.ro/romanialibera.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *