ActualitateExterne

‘Vreau să supraviețuiesc până în noiembrie pentru a o vota pe Kamala Harris’

Pe 1 octombrie, Jimmy Carter urmează să împlinească vârsta de 100 de ani. Dar nu acesta este obiectivul urmărit de fostul președinte american, cel mai longeviv din istorie. Carter, care de un an şi jumătate este internat într-un spital, unde beneficiează de îngrijiri paliative şi care a rămas văduv în noiembrie anul trecut, își doreşte în schimb să trăiască până la ziua alegerilor pentru a o putea vota pe Kamala Harris.

Fostul președinte democrat i-a spus fiului său Chip că aceasta este ultima lui dorință înainte de a muri, așa cum a dezvăluit presei nepotul său Jason, scrie Il Corrierre della Sera, conform Rador Radio România.

Săptămâna trecută, Chip l-a întrebat pe tatăl său dacă crede că va ajunge la 100 de ani. „Mi-aș dori să pot vota pentru Kamala Harris”, i-a răspuns cel de-al 39-lea președinte al Statelor Unite, care a stat la Casa Albă din 1977 până în 1981. Atlanta Journal-Constitution a fost prima sursă media care a dezvăluit conversația.

După ce în ultimii ani a supraviețuit mai multor probleme de de sănătate, inclusiv un melanom al pielii, Carter a găsit un obiectiv nou căruia să i se dedice pentru a continua: vrea s-o vadă pe Harris învingându-l pe fostul președinte Donald Trump în noiembrie. Fostul președinte, care a rămas loial partidului său, spune că acest lucru este mai important pentru el decât împlinirea vârstei de 100 de ani.

Carter, un fost fermier de arahide din Georgia, va putea vota la două săptămâni după împlinirea a 100 de ani, pe 15 noiembrie, când în statul său vor începe alegerile anticipate.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

1 comentariu

  1. Cel mai rau presedinte american, pana a aparea Biden, dupa tot raul ce l-a facut americii amu vrea sa vada presedinte pe o individa care a urcat scara erarhica, si asta e un adevar larg cunoscut, prin paturi nu merit. O desfranata moral, care se jura ca e indianca, ca acum sa se jure ca e africana, incapabila intelectual, cu zero realizari administrative, un activist neomarxist care are un singur avantaj, se lasa folosita de oricine atat timp cat poate urca treapta erarhica, unealta perfecta a celor ce controleaza din umbra destinile americanilor si mondiale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *