Sănătate

Vrei să slăbești? Iată ce lichide trebuie să consumi!

Unele băuturi ne ajută să scăpăm de kilogramele în plus, altele de inesteticele vergeturi, în timp ce unele furnizează energie organismului. Ba chiar există şi unele băuturi alcoolice care nu dăunează siluetei.

Apa rece, un miracol

În afara caloriilor pe care le consumi în mod normal în activităţile cotidiene sau atunci când faci sport, mai poţi „arde” încă 200 dacă bei opt pahare de apă rece. Explicaţia este simplă: organismul consumă calorii pentru a aduce apa rece la temperatura lui, explică specialiștii.  

Mai mult, cercetătorii germani susţin că persoanele care beau 10 pahare de apă rece pe zi îşi accelerează metabolismul cu 30%.

Ceaiul verde

Oamenii de ştiinţă au dat verdictul: cine obişnuieşte să bea trei căni de ceai verde pe zi arde cu circa 40% mai multe grăsimi comparativ cu persoanele care nu au acest obicei.

Laptele, inamicul grăsimii

Calciul din lapte are proprietatea de a sparge celulele de grăsime din corp. Prin urmare, un pahar de lapte băut între mese este benefic pentru menţinerea siluetei.

Borşul, sursă de energie

O băutură energizantă ce conţine vitamine şi nutrienţi, iar persoanele care vor să slăbească trebuie să bea zilnic două căni de borş.

Cocktailul de fructe, duşmanul vergeturilor

Dacă vrei să slăbeşti, trebuie să bei dimineaţa un cocktail din fructe, preparat la blender, din 150 ml de lapte degresat, un kiwi şi o jumătate de banană. Acesta nu doar că ajută la slăbit, dar are şi proprietatea de a te scăpa de vergeturi.

Băuturi alcoolice… prietenoase

Dintre băuturile alcoolice, vinul roşu şi cel alb demisec conţin puţini carbohidraţi şi puţine zaharuri. De asemenea, berea slab alcoolizată – dar nu cea neagră – este săracă în carbohidraţi, la fel ca şi romul, whisky-ul sau votca.

ziarulring.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *