Editorial

Vrem Unire și punctum

Vai ce dor, ce chin, ce jale în mintea unora dintre ai noștri: teorii ale conspirației, suspiciuni, acuze de confiscare. Ca de obicei, când unul face, alți 10 de pe margine caută să-l blocheze.

Nu caut să analizez aici motivația care a determinat conducerea Jurnal TV să accepte noul format. Toate sunt de bun augur, oricum ai lua-o: fie că Partidul Platforma DA caută să recâștige simpatia unioniștilor, fie că Jurnal TV caută să-și recapete o categorie de telespectatori pierdută în anii trecuți, fie ce n-ar fi, unioniștii astăzi sunt o forță care determină schimbări în grila celui mai important post TV de opoziție. Iar emisiunea este realizată de un om care, pe lângă meritele profesionale, este eminamente un unionist.

Mai departe, cei care ne înveninează urechea cu chestii de genul:
– au văzut că lansați Unirea TV și n-au vrut să rămână în urmă;
– vor să confiște mișcarea unionistă; fac același lucru pe care Filat l-a intenționat cu „Vocea Basarabiei”;
– vor trăda la un moment dat publicul care se ‎uită, punându-l în slujba partidului DA;

Să stea liniștiți

Urechile noastre nu mai acceptă învrăjbirea fratelui‎ contra altui frate; nu-s nici unioniștii atât de proști încât să fie manipulați la comandă și nici nu acceptăm ca numai un partid să aibă un monopol pentru susținerea Unirii. Sunt binevenite toate, pentru că nu ne dorim puterea, ci ne dorim realizarea unirii cât mai grabnic.

Eu sunt unul din cei care a contestat vocal Platforma DA pentru că s-a ferit ca de dracu de Unire. Acuma nu pot decât să salut noua atitudine și să sper că îi va ține.

Și sunt conștient că numai dacă toți unioniștii vor fi în stradă duminică, 27 martie, mai mulți și mai mulți, vom obține noi emisiuni și posturi tv și reprezentare în rândul parlamentarilor.

Și vom obține Unirea!

Pentru că Unirea face puterea.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *