Actualitate

VREMEA se răcește brusc: Atenţionări pentru șoferi şi pietoni

Conducătorii auto sunt îndemnaţi să-şi echipeze mijloacele de transport cu anvelope de iarnă, lanţuri antiderapante şi să poarte în portbagaj lopată şi pungă cu nisip, scrie IPN.

Inspectoratul Naţional de Patrulare recomandă şoferilor, în timpul călătoriei, să păstreze o distanţă de siguranţă faţă de vehiculele din faţă, să nu frâneze brusc şi să utilizeze cu precădere frâna de motor. INP reaminteşte că este interzisă exploatarea vehiculelor în cazul în care anvelopele nu au protectorul destinat pentru exploatarea pe timp de iarnă sau în cazul în care pe pneurile roţilor de tracţiune nu sunt instalate lanţuri antiderapante confecţionate industrial pentru acest scop.

Poliţia atenţionează participanţii la traficul rutier, că anume în zilele cu precipitaţii şi vizibilitate redusă se produc cele mai multe accidente, inclusiv cu accidentarea pietonilor.

Pentru a evita situaţiile de risc, pietonii sunt îndemnaţi să traverseze strada regulamentar, doar în locurile permise, să aştepte transportul public în staţii şi să se deplaseze pe trotuar.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în zilele ce urmează vremea se răceşte brusc. Sunt posibile precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. În această perioadă se vor înregistra intensificări ale vântului din direcţia nord-est, iar presiunea atmosferică va fi înaltă. 

Sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *