Actualitate

VREMURI BUNE. Lumina ar putea costa 10 lei. Gavrilița: „Cu cât va fi mai frig afară, cu atât se face mai scumpă energia”

Vremea rece va aduce facturi și mai mari la energia electrică, astfel tariful final ar putea crește până la 10 lei, a declarat prim-ministra Natalia Gavrilița la PRO TV. 

„Cu cât va fi mai frig afară, cu atât se face mai scumpă energia, dar încercăm să negociem capacități mai mari prin contracte bilaterale la un preț mai avantajos”, a declarat Gavrilița.

Premierul a reiterat și mesajul transmis de către președintele țării, Maia Sandu, la Paris, că pe moldoveni îi așteaptă o iarnă grea, relatează Realitatea.md.

„Să știți că trăim întro perioadă de incertitudine, noi credem că nu vom ajunge acolo, dar să știti că deja nu mai exclud nici un risc, pentru că vedem aceste bombardamente în Ucraina, s-ar putea ca să destabilizeze întreaga piață europeană de furnizare a energiei electrice, să fie nevoită Ucraina să importe mult mai mult, deci sunt riscuri reale și anume de asta mă întorc la cuvintele doamnei președinte: „Va fi o iarna grea”, a mai declarat Gavrilița.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *