CSI / Rusia

Vremuri grele pentru oligarhii ruși. Își vând palatele de lux (GALERIE FOTO)

Pe piaţa imobiliară internaţională a fost scoasă la vânzare o proprietate situată în Rubliovka, cel mai select cartier din Rusia. Amplasat pe o suprafaţă de aproape 40 de hectare, imobilul este cotat la preţul de 109 milioane de dolari.

Locuinţa dispune de nouă dormitoare, o zonă spa cu sală de masaj, o saună și două piscine. Interiorul este decorat cu piatră naturală şi lemn de stejar, iar pereţii sunt poleiţi cu aur.

Aceasta nu este însă cea mai scumpă locuinţă scoasă la vânzare de oligarhii ruşi. Alte două imobile sunt vândute cu 130 şi 150 de milioane de dolari.

Între timp, în saloanele auto din Moscova bate vântul. Toate automobilele de lux s-au vândut ca pâinea caldă în primele două săptămâni după deprecierea monedei naţionale.

"Din cauza că preţurile erau fixate în ruble, în ultimile două săptămâni s-au vândut rapid toate maşinile disponibile. Acum nu mai avem maşini de vânzare, iar furnizorii nu mai aduc automobile noi pentru că nu ştiu cu ce preţ să le vândă", a spus un vânzător auto.

Experţii au prognoze sumbre pentru acest an. "Piaţa auto va trece printr-o criză acută în 2015. Multe companii care activează în calitate de intermediari vor da faliment", a zis un cercetător economic.

Economia rusă depinde de preţul petrolului, dar este afectată şi de sancţiunile impuse de Occident din cauza anexării Crimeei şi sprijinului oferit rebelilor din estul Ucrainei. Preţul la ţiţeiul marca WTI a scăzut luni până la mai puţin de 50 de dolari pentru un baril, pentru prima oră în ultimii şase ani.





sursa: publika.md 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *