CSI / RusiaUcraina

Washington Post: Kievul ar fi urmat să lovească Moscova, la un an de război, dar a fost oprită de Statele Unite

Forțele armate ucrainene ar fi plănuit să lovească Moscova în 24 februarie 2023, la un an de la invazia Rusiei în Ucraina, dar nu a făcut asta la solicitarea Statelor Unite, scrie Washington Post, care citează documentele clasificate scurse de la Pentagon în ultima perioadă, potrivit BBC.

Generalul Kirilo Budanov, șeful Direcției Principale de Informații a Ucrainei (GUR), l-ar fi instruit pe unul dintre subalternii săi „să se pregătească cu tot ce are GUR pentru lovituri masive în 24 februarie”.

În 22 februarie, cu două zile înainte de împlinirea unui an de la începerea războiului, CIA ar fi lansat un nou document secret în care se menționa că GUR „a fost de acord, la cererea Washingtonului, să amâne loviturile asupra Moscovei, scrie Washington Post, citat de BBC. Documentele nu precizează cine s-ar fi opus exact atacului planificat de ucraineni asupra Moscovei.

Washington Post notează că această situație este un exemplu concret de tensiuni între Kiev și Washington, publicația notând că în încecarea de a muta o parte din ostilități în Rusia Ucraina se confruntă uneori cu restricții impuse de Statele Unite pentru a evita conflictul direct cu Moscova.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *