Actualitate

WhatsApp lansează o nouă funcție. Ce avantaje oferă utilizatorilor

WhatsApp anunţă că începe să implementeze Communities, o nouă funcție cu grupuri mai mari de discuții și mai structurate, care a intrat în teste la începutul acestui an. 

Concepută pentru a ajuta organizaţiile, cluburile, şcolile şi alte grupuri private să comunice mai bine şi să rămână organizate, Communities aduce o serie de noi caracteristici, inclusiv control administrativ, suport pentru subgrupuri şi grupuri de anunţuri, apeluri vocale şi video de 32 de persoane, partajare de fişiere mai mare, reacţii emoji şi sondaje.

Comunităţile în sine pot suporta grupuri de până la 1.024 de utilizatori şi oferă criptare end-to-end, conform techcrunch.com.

Unele dintre funcţii, cum ar fi reacţiile emoji, partajarea de fişiere de mari dimensiuni (până la 2GB) şi posibilitatea ca administratorii să şteargă mesaje au ajuns deja pe platforma WhatsApp înainte de lansarea de joi.

Noua caracteristică ar putea iniţial să fie comparată cu Facebook Groups, deoarece ambele suportă subgrupurile, partajarea fişierelor şi multe altele. Dar, în timp ce grupurile Facebook sunt adesea folosite de străini deconectaţi care împărtăşesc un interes comun, comunităţile WhatsApp sunt menite să fie folosite de membri care pot fi deja conectaţi în lumea reală.

Spre deosebire de Facebook, WhatsApp se bazează pe numere de telefon, ceea ce înseamnă că persoanele care se alătură acestor grupuri de discuţii au deja o anumită familiaritate unele cu altele, deoarece este posibil să fi făcut schimb de numere de telefon sau cel puţin să-şi fi împărtăşit numărul cu un administrator de grup. Cu toate acestea, numerele de telefon vor fi ascunse de întreaga comunitate şi vor fi vizibile doar pentru administratori. De exemplu, este posibil ca un utilizator să nu cunoască personal fiecare părinte din echipa sportivă a copilului, dar probabil se simte confortabil să interacţioneze cu ei într-un grup privat care poate exista ca subgrup al întregii comunităţi a şcolii.

În plus, spre deosebire de grupurile Facebook care pot fi descoperite pe platformă, comunităţile WhatsApp sunt ascunse. Nu va fi disponibilă o funcţie de căutare şi descoperire – trebuie să fiţi invitat să vă alăturaţi.

La lansare, administratorii grupurilor de chat existente vor putea să îşi transforme grupul în Comunităţi, dacă preferă, sau pot opta pentru a reface grupul ca o Comunitate de la zero. Administratorii au, de asemenea, puterea de a adăuga membri în grupuri sau pot trimite invitaţii care să permită altor persoane să devină membri ai Comunităţii.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *