ActualitateExterne

YouTube ar putea fi interzisă în Rusia timp de 10 ani. Care este motivul?

Platforma YouTube ar putea să fie interzisă în Rusia timp de 10 ani pentru ca serviciile rusești să îi ia locul. O astfel de inițiativă a fost făcută de deputatul Dumei de Stat din regiunea Crimeea Alexei Cerniak, potrivit publicației rusești URA News.

„Intenționez să propun conducerii Dumei de Stat să ia în considerare problema interzicerii YouTube pe teritoriul țării noastre timp de cel puțin zece ani. Chiar dacă într-un an sau doi vor să se întoarcă, nu vor reuși, iar serviciile noastre le vor lua rapid locul”, a spus oficialul într-un interviu pentru RIA Novosti.

Alexei Cerniak a mai spus că „deținătorii YouTube de peste mări nu vor adevărul”.

Pe 10 aprilie, în Rusia a fost lansat un serviciu de transfer de pe YouTube pe rețeaua socială VKontakte.

Canalul de YouTube Dumei de Stat a fost blocat, luni, pentru încălcarea regulilor platformei. Google anunţă că a închis canalul oficial al camerei inferioare a Parlamentului de Moscova, Duma de Stat. Motivul invocat este violarea condiţiilor de utilizare ale serviciului.

Oficialii companiei au adăugat că decizia este în linie cu sancţiunile impuse Rusiei de ţările vestice, după invadarea Ucrainei.

Reacţia Rusiei a venit imediat, cel puţin la nivel declarativ, oficialii de la Moscova spunând că „YouTube şi-a semnat propriul mandat” (de blocare pe teritoriul Rusiei).

Dintre cele mai importante platforme occidentale de comunicare, WhatsApp pare să fie singura care a scăpat de blocare în Rusia, deşi Facebook, alt serviciu Meta, a fost deja blocat.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *