Editorial

Zaga, Volk, Zaiaț și Vitalic – viitorul societății noastre

Unul dintre ucigași a rămas în libertate, pentru că are doar 13 ani și legea nu-i poate face nimic. Faptul că victima avea doar 14 ani nu deranjează pe nimeni, așa e legea. Ceilalți trei criminali au primit câte 6 ani și 8 luni de închisoare. Asta înseamnă că peste aproape 7 ani acești ucigași vor umbla liberi prin Moldova, printre surorile și copiii noștri. Cu siguranță vor fi mai înrăiți și mai însetați de sânge când vor ieși din pușcărie, pentru că închisoarea din Moldova distruge tot ce a mai rămas uman în orice deținut. Închisoarea din Moldova nu te face în niciun caz mai bun, ci te transformă dintr-un ucigaș minor într-un criminal desăvârșit, cu relații stabilite deja cu hoții în lege, cu concepte de viață care permit omorul, furtul, violul ș.a.m.d.

Personal, ca cetățean plătitor de impozite, nu vreau să-i întâlnesc pe stradă pe Volk, Zaiaț sau Zaga peste șase ani. Presupun că și ceilalți cetățeni plătitori de impozite din această țară nu și-ar dori ca ei sau rudele lor să meargă pe aceleași străzi cu Volk, Zaiaț sau Zaga. Mai mult, până și întreținerea acestor bestii este plătită tot de noi, de cetățenii onești. Eu, ca cetățean, nu am de gând să întrețin astfel de specimene, însă o întrebare mai importantă este cum ajung minorii la omor și viol? Avem o societate care crește criminali: o societate în care cel puternic este încurajat să-l înjosească, umilească, violeze sau chiar omoare pe cel mai slab.

Avem o societate în care violul e ceva normal dacă victimele sunt niște biete paciente ale unui spital de boli neurologice, o societate în care omorul unei minore se pedepsește cu doar 6 ani de închisoare, o societate care nu are grijă de minorii săi și-i lasă de izbeliște, o societate cu 25 de baruri la o singură librărie și zece cluburi de noapte la un teren sportiv. Acești tineri au devenit ucigași datorită nouă: au văzut că se poate, au văzut că astfel crimele nu se pedepsesc, iar pușcăria și pedeapsa îi paște doar pe cei slabi și săraci. Suntem doar niște hiene care cresc alte hiene. Peste șapte ani îi vom întâlni pe Volk, Zaiaț și Zaga pe stradă, și vom privi în ochii lor ca într-o oglindă, pentru că o mare parte din vină este și a noastră.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *