CSI / Rusia

Zaharova: ”80% dintre moldoveni “ştiu limba rusă şi o folosesc în viaţa de zi cu zi”

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a denunţat o aşa-zisă “strâmtorare a limbii ruse” pe teritoriul Republicii Moldova, în pofida faptului că moldovenii ar avea o atitudine “grijulie şi iubitoare” faţă de cultura rusă.

Ea a declarat că 80% dintre moldoveni “ştiu limba rusă şi o folosesc în viaţa de zi cu zi”, iar guvernarea de la Chişinău încearcă să-i priveze “de această moştenire”, notează Ziarul Naţional din Chişinău.

“Circa 80% din locuitorii Republicii Moldova cunosc limba rusă şi o folosesc în viaţa de zi cu zi. Cetăţenii R. Moldova au o atitudine grijulie faţă de cultura rusă. Eu cred că ei manifestă dragoste faţă de această moştenire, pe care o consideră şi a lor. Un exemplu în acest sens este atitudinea faţă de (poetul rus, Aleksandr) Puşkin, care a locuit pe teritoriul Moldovei moderne aproape trei ani. Din păcate, autorităţile de la Chişinău întreprind toate măsurile pentru a strâmtora rolul limbii ruse în viaţa publică”, a declarat Zaharova în cadrul briefingului săptămânal de la Ministerul rus de Externe.

Purtătoarea de cuvânt a MAE rus a declarat că autorităţile de la Chişinău ar fi redenumit ilegal “limba moldovenească” în “limba română”.

Aceasta afirmă că Republica Moldova s-ar “învecina” cu Rusia şi că ar avea “relaţii economice bune” şi o “istorie comună”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Zaharova Oralova urmează în prezent un tratament de dezintoxicare alcoolică ! Surse de la Kremlin relatează că depăsește 2 litri de vodcă pe zi . Nu mai prestează nici orale de calitate , se plînge șeful Lavrov .În plus ,bate cîmpii cu problemele moldovenilor ,dacă mai și trage cocaină pe nas !

  2. Citez: Purtătoarea de cuvânt a MAE rus a declarat că autorităţile de la Chişinău ar fi redenumit ilegal “limba moldovenească” în “limba română”. Închei citatul.
    În logica strâmbă, de rit porcesc doar dacă ai ceva armată în spate și ocupi samavolnic un teritoriu, o țară ceva ești în legalitate. Dacă vrei să repari o nedreptate istorică și un fals lingvistic ordinar atunci ești în „ilegalitate” că așa decretează kotetz kremlin. Bă maimuțe cu bombă atomică sunteți niște primitivi și niște semisălbatici. Nu meritați niciun scuipat ordinarilor. Toată lumea se ferește de voi, vă vrea cât mai departe, cred că vă cereți singuri osândă și nu vă dați seama.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *