CSI / RusiaUE / Nato

Zaharova amenință că NATO este „mai aproape de linia periculoasă a unei ciocniri militare directe cu Rusia”. „Sunteți sponsori ai terorismului”

Ajutorul militar acordat Ucrainei de către NATO ”aduce alianța mai aproape de linia periculoasă a unei ciocniri militare directe cu Rusia”, despre acest lucru a declarat joi, 20 octombrie, purtătoarea de cuvânt a lui Lavrov, Maria Zaharova, transmite agenția rusă de știri TASS și Hotnews.

Tot azi, Zaharova a declarat că furnizarea de arme a UE către Kiev face ca blocul să fie parte la conflictul din Ucraina și că țările care aprovizionează Ucraina cu arme sunt ”sponsori ai terorismului”, potrivit Reuters.

„Țările NATO, ca și cum ar fi în competiție între ele, continuă să alimenteze regimul de la Kiev cu arme, muniții, să îi furnizeze informații, să antreneze soldații regimului de la Kiev, să ofere îndrumări privind desfășurarea ostilităților, apropiindu-se astfel de linia periculoasă a unei ciocniri militare directe cu Rusia” a declarat Zaharova.

În cadrul unui briefing la Moscova, purtătoarea de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova a repetat criticile agresive ale Moscovei la adresa Occidentului pentru că a trimis arme avansate în valoare de miliarde de dolari în Ucraina pentru a ajuta Kievul să se apere împotriva campaniei militare de opt luni a Rusiei, notează sursele citate.

Zaharova a precizat că, potrivit ultimelor date, ajutorul militar occidental total acordat Ucrainei a ajuns deja la 42,3 miliarde de dolari, din care 28,3 miliarde de dolari provin din SUA.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *