Internațional

Zaharova: „Dacă Washingtonul decide să furnizeze rachete cu rază mai lungă Kievului, va deveni parte directă la conflict”

Joi, ministerul de Externe rus a afirmat că, dacă SUA vor decide să livreze Kievului rachete cu rază mai lungă de acţiune, vor încălca o ”linie roşie” şi vor deveni ”parte directă la conflict”, transmite Reuters.

În cadrul unui briefing de presă, purtătoarea de cuvânt al lui Lavrov, Maria Zaharova, a adăugat că Rusia ”îşi rezervă dreptul de a-şi apăra teritoriul”.

Menționăm că Washingtonul a livrat Ucrainei rachete avansate care pot lovi ţinte la distanţe de până la 80 km, dar până acum s-a abţinut de la a anunţa public trimiterea de rachete cu rază de peste două ori mai lungă. Oficiali americani afirmă că Ucraina a promis că nu va folosi rachete americane pentru a lovi teritoriul Rusiei.

„Dacă Washingtonul decide să furnizeze rachete cu rază mai lungă Kievului, atunci va trece o linie roşie şi va deveni parte directă la conflict”, a declarat Zaharova.

Ucraina a cerut şi a primit mari cantităţi de armament de la SUA şi alţi aliaţi occidentali pentru a o ajuta să reziste în faţa războiului declanșat de Moscova la 14 februarie 2022.

Joi, 15 septembrie, într-un interviu la postul MSNBC, John Kirby, coordonatorul pentru comunicaţii strategice al Consiliului de Securitate Naţională de la Casa Albă, a afirmat că Statele Unite pregătesc un nou pachet de asistenţă de securitate pentru Ucraina, despre care nu a dat însă detalii, relatează Reuters.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *