Externe

Zaharova despre Zelenski privind evacuarea soldaților de la Azovstal: Kvartal-95, da? Sau cum se numea biroul cela? Eu am impresia că ei scriu un nou scenariu de serial

Reprezentanta oficială a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, a comentat declarațiile liderului de la Kiev, Volodimir Zelenski despre evacuarea soldaților de la Azovstal. Ea a menționat că retragerea trupelor ucrainene din fabrică se realizează conform planului propus de Rusia, „lucru pe care Zelenski o dă drept operațiune umanitară ucraineană”, transmite ria.ru.

„Prin aceste declarații își demonstrează minciunile și propaganda bazată pe minciunile pe care le-au folosit în tot acest timp. Este atât de demonstrativ și revelator încât lucrează în primul rând împotriva lor. Să dai evacuarea oamenilor, care a fost propusă de Rusia în decursul mai multor zile, drept operațiunea lor umanitară. pentru operațiunea lor specială de natură umanitară – aceasta arată lumii întregi cum au învățat să mintă în ultimii ani, sub îndrumarea specialiștilor americani, în primul rând, și, în general, ai NATO”, a declarat Zaharova.

La fel, reprezentatul ministerului rus a făcut aluzie la activitatea anterioară a președintelui rus, în calitate de actor la Kvartal-95.

„Am văzut aceste declarații, desigur, sunt o capodoperă… Kvartal-95, da? Sau cum se numea biroul cela? Eu am impresia că ei scriu un nou scenariu de serial sau textul pentru următoarea lor petrecere corporativă”, a declarat aceasta.

„O zi grea. Dar această zi, ca toate celelalte, are ca scop salvarea țării noastre și a poporului nostru. Referitor la situația de la Mariupol. Datorită acțiunilor armatei ucrainene – Forțele Armate ale Ucrainei, echipei de negocieri, Comitetului Internațional al Crucii Roșii și Națiunile Unite, sperăm că vom putea salva viețile băieților noștri. Printre aceștia se numără și răniții grav, li se acordă asistență medicală. Vreau să subliniez: Ucraina are nevoie de eroi ucraineni în viață. Acesta este principiul nostru. Cred că fiecare persoană adecvată va înțelege acest mesaj”, a scris ieri, Volodimir Zelinski pe rețele.

Potrivit unian.net, la data de 16 mai de la uzina metalurgică Azovstal au fost evacuați 53 de soldați gravi răniți, iar alte 211 de persoane au trecut prin coridoarele umanitare în Elenovka.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *