CSI / RusiaInternațional

Zaharova s-a dezlănțuit: Planurile Franței de a trimite tancuri în Ucraina sunt iresponsabile și iraționale

Planurile Franţei de a trimite tancuri de luptă (pe roţi) în Ucraina va duce la intensificarea escaladării acestui conflict, ceea ce face ca această acţiune să fie ”iraţională şi iresponsabilă” din partea Parisului, a declarat joi, 12 ianuarie, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, citată de EFE și Agerpres.

”Îl calificăm drept un pas iraţional şi iresponsabil din partea autorităţilor franceze în contextul crizei ucrainene”, a afirmat Zaharova.

”Decizia de a trimite noi livrări (de armament) Ucrainei constituie un nou pas care va provoca o escaladare din ce în ce mai mare şi, în consecinţă, noi victime ale conflictului, inclusiv în rândul populaţiei civile din noile regiuni ruse (anexate), împotriva cărora se utilizează deja armamentul francez”, a mai adăugat aceasta.

Această decizie, susţine ea, arată ”cinismul şi ipocrizia” Parisului, care s-a pronunţat în favoarea evitării unei escaladări a conflictului ucrainean.

Preşedintele Franței, Emmanuel Macron, a confirmat într-o discuţie telefonică la 4 ianuarie cu omologul său ucrainean Volodimir Zelenski că ţara sa va trimite vehicule blindate uşoare în Ucraina, în special de tip AMX-10 RC (care se mişcă pe roţi în loc de şenile).

Într-o reacţie, Kremlinul a declarat că ”aceste livrări nu pot şi nu vor putea schimba nimic în Ucraina”.

”Nu este vorba doar despre decizia Franţei. Ştim că Occidentul colectiv, Alianţa Nord-Atlantică şi SUA, au băgat miliarde de dolari în Ucraina sub formă de livrări de arme”, a declarat purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov.

De asemenea, acesta a subliniat că aceste livrări de arme ”nu sunt în măsură să zădărnicească realizarea obiectivelor operaţiunii militare speciale” şi nu vor face decât ”să sporească durerea poporului ucrainean şi să îi prelungească suferinţa”.

Vă amintim că Rusia a invadat Ucraina la 24 februarie 2022 într-o agresiune neprovocată şi nejustificată împotriva unui stat suveran şi independent, primul conflict de acest gen în Europa, după cel de-al Doilea Război Mondial.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

1 comentariu

  1. Așadar și prin urmare, dacă ”aceste livrări nu pot și nu vor putea schimba nimic în Ucraina”, de ce ”vaca sacră”, cucuveaua de serviciu, își mai bate melița de pomană? Până și logica elementară este pentru ea ”specială”, adicătelea ”irațională și iresponsabilă”! Vorba aia: pe cine vrea Dumnezeu să pedepsească, îi ia mai întâi mințile! ”Cinism și ipocrizie”, dar din partea cui? Auzi ce spun hoardele năvălitoare: ei nu vor ”să sporească durerea poporului ucrainean și să îi prelungească suferința”! Măi băiete cucuiete: a drakului empatie…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *