CSI / Rusia

Zboară capete. Kremlinul l-a demis pe șeful Districtului Militar de Vest al armatei ruse

Rusia l-a demis pe comandantul Districtului Militar de Vest al armatei, Alexander Juravliov, ultimul oficial demis dintr-o serie de înalţi oficiali care au fost concediaţi după o serie de înfrângeri şi umilinţe în războiul din Ucraina, a relatat publicaţia RBC, citată de Reuters.

General-colonelul Alexander Juravliov va fi înlocuit de general-locotenentul Roman Berdnikov, potrivit RBC.

Nu a existat nicio confirmare oficială a schimbării, care a fost anunţată şi de alte site-uri de ştiri.

Districtul Militar de Vest este unul dintre cele cinci care alcătuiesc forţele armate ale Rusiei.

Anunţul demiterii lui Juravliov urmează pierderilor dramatice ale Rusiei în nord-estul Ucrainei luna trecută şi recuceririi Lîmanului, înregistrată sâmbătă, de către forţele ucrainene. Moscova a folosit Lîmanul ca un important centru logistic în regiunea Doneţk.

Preluarea de către Ucraina a iniţiativei în războiul care se desfăşoară de şapte luni a stârnit consternare din partea aliaţilor de la Kremlin şi o rară ridiculizare publică a celor mai importanţi oficiali ruşi, inclusiv a doi aliaţi ai preşedintelui Vladimir Putin.

Săptămâna trecută, Ministerul rus al Apărării a anunţat că viceministrul responsabil cu logistica, generalul Dmitri Bulgakov, a fost înlocuit.

De asemenea, comandantul flotei Mării Negre a fost concediat în luna august după o serie de umilinţe, inclusiv scufundarea principalei nave de război şi pierderea a opt avioane de război într-un atac asupra unei baze ruseşti din peninsula Crimeea, a relatat la acea dată agenţia de presă rusă RIA.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *