ActualitateEconomie

Zborurile directe între România şi Statele Unite se vor relua anul viitor. Prima cursă, pe 7 iunie

De la jumătatea anului viitor, se vor relua zborurile directe între România şi Statele Unite, informează duminică Rador Radio România. Compania româno-moldovenească HiSky a anunţat recent că a primit din partea Departamentului american al Transporturilor autorizarea pentru zboruri regulate între Bucureşti şi New York, cu patru zboruri dus-întors pe săptămână.

Plecarea din România va fi în fiecare zi de luni, miercuri, vineri şi sâmbătă.

Primul zbor este programat pentru vineri, 7 iunie 2024. Aeronava HiSky ar urma să decoleze de la Bucureşti la 8:00 dimineaţa şi să aterizeze la New York la ora locală 11:25, ceea ce înseamnă că zborul va dura puţin peste zece ore.

Urmează eliminarea vizelor Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, recent, după o vizită în SUA, că estimează că România va intra anul viitor în programul Visa Waiver. El a avut discuţii cu secretarul american al Apărării, Lloyd Austin şi cu secretarul de stat Antony Blinken. “Din ce-am convenit astăzi, cred că anul viitor se va face anunţul. Va fi un efort susţinut atât de către partea americană, cât şi de cetăţenii români şi de diaspora din Statele Unite ale Americii, deadline-ul fiind anul 2025, renunţarea la vize. Chiar a fost o discuţie aplicată”, a declarat premierul. Ambasadoarea SUA la Bucureşti, Kathleen Kavalec, a declarat în septembrie că România va adera la programul de scutire de vize al Statelor Unite ale Americii/Visa Waiver Program cel mai devreme la începutul anului 2025.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *