Actualitate

ZDG: Familia procuroarei Bețișor își construiește o casă de milioane la periferia Chișinăului

Joi, 3 decem­brie 2015, Ser­ghei şi Sil­via Beţi­şor, în timp ce fiica lor inves­tiga cele mai răsu­nă­toare dosare din ulti­mii ani, sem­nau un con­tract de vânzare-cumpărare a unei case de locuit, cu gra­dul de fina­li­zare de 84%, în Dum­brava, comuna Tru­şeni, mun. Chi­şi­nău. Imo­bi­lul cum­pă­rat de părinţii Adri­a­nei Beţi­şor se află la ieşi­rea din Chi­şi­nău (în apro­pi­e­rea casei de lux a vice­pri­ma­ru­lui de Chi­şi­nău, Vlad Coteţ, reţi­nut într-un dosar de coru­pţie, n.r.) şi are două nive­luri.

Ser­ghei Beţi­şor (53 de ani) este pădu­rar în Can­to­nul nr. 5 al Rezer­va­ţiei Natu­rale „Pădu­rea Domnească” din anul 1997. Sil­via Beţi­şor (55 de ani) este cas­nică, ante­rior acti­vând şi ea, de rând cu soţul, în comuna Cuh­neşti, acolo unde s-a năs­cut şi Adri­ana Beţi­şor, care este sin­gu­rul lor copil. Cei doi soţi locu­iesc în s. Clo­co­ceni, comuna Cuh­neşti, r. Glo­deni, iar oame­nii din loca­li­tate afirmă că aceş­tia nu ar avea nicio intenţie de a pleca din loca­li­ta­tea în care au trăit şi şi-au făcut avere. „Tră­iesc foarte bine aici, de ce să se ducă în altă parte?”, spune un fun­cţio­nar din Cuh­neşti.

Astăzi, imobilul din Dumbrava este deja ridi­cat şi îngră­dit. La poarta casei pot fi zărite câteva zeci de bucăţi de pavaj, nisip, iar în inte­ri­o­rul ogră­zii, saci cu ciment şi mate­ri­ale pen­tru fini­sare.

În curte se aud câţiva mun­ci­tori care lucrează la fini­sa­rea casei, care, deşi con­form date­lor cadas­trale ar avea o supra­faţă de doar 121 m.p., în rea­li­tate, are o supra­faţă de cel puţin două ori mai mare.

Imo­bi­lul nefi­ni­sat costă, la preţ de piaţă, cel puţin 100 mii de euro, echi­va­len­tul a peste 2,2 mili­oane de lei. Preţul real de vân­zare poate fi însă mult mai mare. De exem­plu, pen­tru o casă din apro­pi­ere, la fel nefi­ni­sată, care nu are nici măcar uşi sau feres­tre, pro­pri­e­ta­rii cer 185 mii de euro.

L-am între­bat pe Ser­ghei Beţi­şor dacă îşi con­stru­ieşte casă în Chi­şi­nău. „Nu cunosc… Casa e de fapt a soţiei. Ea nu lucrează, dar a fost ante­rior în Ita­lia… Ne-om muta acolo la bătrâ­neţe. Acum n-avem bani s-o ter­mi­năm”, ne-a zis tatăl pro­cu­ro­rei, chiar dacă, în aceste zile, mai mulţi mun­ci­tori lucrează în cur­tea imo­bi­lu­lui.

Adri­ana Beţi­şor pre­ci­zează că imo­bi­lul în con­stru­cţie nu-i apa­rţine nici ei, nici soţu­lui, ci fami­liei sale, în care a inves­tit inclu­siv ea o parte din banii obţi­nuţi la nuntă. 

Investigația integrală o găsiți aici

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *