Actualitate

ZdG și Dinu Plîngău l-au „acuzat” pe Andrei Spânu că i-a informat pe cei de la „Șor” că Tauber urmează să fie arestată. Circ mediatic ca pe vremea lui Plahotniuc

Circul mediatic cu interceptări din dosar lansate în public contintuă. Este tot mai clar că „reformații” procurori de prin CNA, PG sau de prin alte părți au exact același comportament ca pe vremea lui Plahotniuc. Unica diferență este că acum au un nou stăpân, iar ținta sunt foștii prieteni.

O stenogramă trimisă Ziarului de Gardă (se pare că informația a fost publicată prima dată de Dinu Plîngău, iar cei dela ZdG nu au dorit să-i publice numele pentru a nu-i face „publicitate”) prezintă o discuție dintre membrul Partidului „ȘOR” Igor Himici și o persoană necunoscută. Cei doi vorbesc despre faptul că un oarecare Spînu i-ar fi informat că Marina Tauber, deputata Partidului Politic „ȘOR”, urma să fie arestată în dosarul privind finanțarea ilegală a Partidului Politic „ŞOR”.

Vedeți mai sus știrea originală a ZdG în care cititorii erau informață că „unele surse” ar fi spus pentru jurnaliștii ZdG că ar fi vorba anume de Andrei Spînu, ca ulterior să „regrete” că a publicat „informații neverificate”. ZdG este condusă de Alina Radu, care a fost parte a Comitetul Consultativ Independent Anticorupție, creat pe lângă Preşedinţia Maiei Sandu.

În contextul în care unele surse din cadrul organelor de drept ne-au spus că familia Spînu ar putea fi cea a viceprim-ministrului și ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, ZdG l-a contactat pe Andrei Spînu. Într-o precizare pentru ZdG, acesta a spus că ar fi vorba despre un alt Spînu.

Oleg Spînu i-ar fi informat pe membrii Partidului Politic „ȘOR” că Tauber urma să fie reținută. Oleg Spînu a fost avocatul lui Ruslan Popov, fost adjunct al procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo.

Fragmente ale unor discutii interceptate de forțele de ordine au fost oferite „presei”.

I. – Tauber a spus că vor să o aresteze. Auzi, (…) am fost acolo, la „Media-show”, Am vorbit așa și așa (…). A explicat toate motivele (…)

O. – Cine?

I. – Spînu a sunat (…).

O. – Cine?

I. – Spînu a sunat.

O. – Spînu? (…).

I. – Da, da.

Plîngău aruncă deliberat falsuri, sau e folosit de „reformații” procurori „pro-europeni”?

Dinu Plîngău l-a acuzat pe Spînu de același lucru. Știa oare tânărul politician că e folosit de cineva în răfuieli politice sau nu? De ce nu și-a redacat postare chiar după apariția clarificărilor că nu e vorba despre ministru Spînu?

CNA-ul reformat de PAS nu renunță la practicile vechi de a face publice dovezi din dosarele pe care le instrumentează.

Publicul este manipulat să creadă că aceste informații sunt veridice, chiar dacă instanța de judecată nu a stabilit încă autenticitatea acestor înregistrări și nici vinovăția persoanelor vizate.

Continuă practica în stil plahotniuc de a face justiție la televizor, unde inculpații sunt mai întâi judecați în mass-media, pe rețelele de socializare.

Amintim că ieri, site-ul afiliat PAS, tv8.md a publicat o foaie din agenda unui deputat. Evident că așa fel de informații puteau veni doar de la organele de anchetă.

Portalul pro-PAS, tv8 publică imagini oferite de forțele de orgine.

Acest tip de „justiției” nu are nicio legătură cu aspirațiile cetățenilor R. Moldova. Vă imaginați că Poliția din Germania sau Franța trimite jurnaliștilor care susțin partidul de la guvernare detalii „picante” din anchetă despre partidul din opoziție?

Cetățenii nu au nevoie de diverstiment în stil „true crime drama” ci au nevoie să vadă că justiția își face treaba, indiferent dacă cel vizat este din Partidul Șor, PDM, PSRM sau… PAS.

Dacă cei de la putere vor o justiției europeană în R. Moldova, angajații statului care au decis să fie publicate aceste detalii trebuiesc demiși imediat, iar aceste practice trebuie să înceteze pentru că sunt incompatibile cu o justiției europeană.

PS. Înregistrarea publicată este în limba rusă, fără subtitrări în limba română. Limba oficială a statului R. Moldova este limba română.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

comentarii

 1. Citind atent și imparțial materialele publicate în ultimul timp pe paginile revistei timpul.md ,inclusiv prezentul material, se profilează tot mai pronunțată concluzia că întreaga redacție în ansamblu și fiecare jurnalist în parte merge cu pași mășcați(probabil bine plătiți) în albia propagandei agresive și murdare ruse, care zilnic toarnă zoi asupra actualei puteri europene a RM ce se zbate ca peștele pe uscat cu toate crizele ce s-au năpustit concomitent asupra țării noastre din cauza războiului agresorului sălbatic/dezastruos dus timp de 5 luni în Ucraina sângerată, dar și a războiului agresiv al gazelor + a celui nformațional dus de RF inîmpotriva țărilor din UE…Este clar că actuala linie destructivă a revistei timpul.md este una ce concide cu pozițiile Formațiunii AUR(care cred că finansează generos revista vizată), dar care e contrară năzuințelor majorității poporului moldav care a votat masiv și va vota în viitor pentru actuala putere europeană ce a reușit să obțină în 2022 statutul de candidat al țării noastre de membru al UE…

  1. „Votati masiv” actuala putere „europeana”, cu apucaturi bolsevice.
   AVeti tot dreptul.
   Dar in spiritul nazuintelor europene in spatele carora va ascundeti, va sugeram sa respectati un pilon esential al democratii – pluralismul de opinie.
   Tentativa dvs de a dezinforma, minti și jigni este si ea o apucatura de tip bolsevic precum e atitudinea conducerii „europene” a CNA.
   Numiti un stat european civilziat unde organele de ancheta publica pe facebook fragmente din interceptari in cadrul unui dosar care inca nu este finalizat.

  2. Sunteți un troll fără scurpule – finanțat de minoritățlle de la guvernare. Nu înșira inepții – nu le citește nimeni…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *