Timpul Liber

ZECE CELE MAI BUNE DESENE ANIMATE de la Pixar pentru copii și adulți deopotrivă!

Am colectat pentru tine cele mai bune desene animate Pixar, care au câștigat dragostea telespectatorilor și criticilor din întreaga lume!

Deci, o listă de desene animate TOP 10 Pixar. Sa mergem!

10. Viteazul (2012)

Evaluare: IMDb: 7.1; 

Personajul principal al filmului este prințesa Merida, care nu este deloc ca niște prințese obișnuite. Chiar și cel mai ilustru prinț îi va invidia dispoziția și abilitatea ei de a trage dintr-un arc. Tatăl ei – curajosul rege Fergus – deși se bucură de hobby-urile fiicei sale, îi este încă frică să se certe cu soția sa, regina Elinor.

În ziua vârstei majorității prințesei, fiii conducătorilor celor trei clanuri principale ar trebui să lupte pentru mâna ei. Dar Merida nu vrea să se căsătorească și, după ce s-a certat cu mama ei, evadează în pădure. Acolo, ea îi cere vrăjitoarei să o încânte pe Eleanor să anuleze nunta și să ia soarta în propriile ei mâini.

9. Ratatouille (2007)

Evaluare: IMDb: 8,0; 

Personajul principal al desenului animat, Remy, are un simț delicat al mirosului și un simț al gustului minunat. Visează să devină un adevărat bucătar. Singura problemă este că Remy este un șobolan, iar visul său nu este atât de ușor să devină realitate.

Remy locuiește cu familia în podul unei ferme și îi place să urmărească o emisiune TV despre cel mai bun bucătar din Franța – Augusto Gusto. Următorul său experiment culinar duce la faptul că proprietarul, aflând despre existența familiei Remy, îi alungă. Odată ajuns în scurgere, își pierde familia, dar, după ce a urcat, descoperă că se află la Paris, în apropiere de celebrul restaurant Gusto. Remy se strecoară în bucătăria restaurantului, unde începe aventura principală a vieții sale.

8. Superfamilie (2004)

Rating: IMDb: 8,0; 

Robert Parr este un supererou celebru a cărui carieră este deraiată după o serie de procese de la oamenii pe care i-a salvat cândva. Acest lucru îl face să-și schimbe stilul de viață și să se retragă.

Trec 15 ani. Robert Parr este căsătorit cu supereroina Elastika și are trei copii care au și superputeri. El lucrează ca ucigaș într-o companie de asigurări și își dorește viața anterioară. Odată ce o organizație necunoscută îl angajează pentru a testa un robot de luptă. Rob ascunde de toată lumea că a luat din nou bătrânul. După câteva luni, Elastika descoperă un petic nou pe costumul vechi al soțului ei. După ce a aflat despre secretul său, ea decide să dezvolte super costume pentru toți membrii familiei lor numeroase.

7. Monster Corporation (2001)

Evaluare: IMDb: 8,0; 

Undeva pe planetă, există orașul Monstropolis, unde trăiesc adevărați monștri. Sursa de energie a orașului este strigătele copiilor umani. Principala fabrică a fricii este „Monster Corporation”, unde există dispozitive speciale care le permit să intre în camerele copiilor. Când copilul țipă, sunetul țipătului său intră într-un balon portabil special, din care este extrasă apoi energia. Principala regulă a „Monster Corporation” este de a împiedica copiii umani să intre în lumea monștrilor. Dar ce se va întâmpla când, prin accidentul absurd al celui mai teribil monstru Sally, o fetiță se va găsi în orașul Monstropolis?

6. Găsirea lui Nemo (2003)

Evaluare: IMDb: 8,1; 

După moartea tragică a soției sale, Coral, peștele de clovn Marlin își ridică de unul singur fiul său Nemo, a cărui fină dreaptă este subdezvoltată încă de la naștere, deoarece barracuda și-a deteriorat ouăle. Nemo merge la școală și odată merge cu clasa într-o excursie la un recif abrupt, care dă peste oceanul deschis. Marlin este îngrijorat de fiul său și, aflând despre tur, pornește să-l oprească. Nemo cu prietenii văd barca și vor să înoate mai aproape de ea. Marlin îi interzice fiului său să se apropie de barcă, dar Nemo nu-l ascultă pe tatăl său și este în mâinile unui scafandru. Marlin încearcă să-și salveze fiul, dar nu reușește imediat.

5. Puzzle (2015)

Evaluare: IMDb: 8,1;

Riley Anderson, la fel ca noi toți, are 5 emoții de bază: Bucuria, tristețea, mânia, frica și slăbiciunea. Ei locuiesc în rezervorul de gândire al lui Riley, împreună cu toate amintirile zilei, care arată ca niște bile de sticlă de diferite culori. Culoarea bilelor depinde de emoția cu care este asociată memoria. La sfârșitul zilei, toate emoțiile sunt trimise în magazinul de bază.

Emoțiile lui Riley trăiesc foarte prietenoase. Dar odată ce Tristețea decide să schimbe colorarea emoțională a celor mai vii amintiri 

4. Sus (2009)

Evaluare:  IMDb: 8,2; 

Karl Fredriksen este un mare fan al lui Charles Manz, exploratorul Paradise Falls. Soția lui Karl Ellie, pe care a cunoscut-o ca un copil, a vrut să ajungă la Paradise Falls toată viața. Ca un bătrân, Karl decide să-și îndeplinească visul soției sale. Ellie moare cu puțin timp înainte de călătorie, dar Karl încă decide să-și îndeplinească promisiunea.

Nevrând să meargă la o casă de îngrijiri și să permită demolarea unei case pline cu amintirea soției sale, Karl își ridică casa cu baloane. El nu observă că a adus din greșeală un mic cercetaș de chat, pe nume Russell. El și Karl sunt contrari complet, dar acest lucru nu îi împiedică să se lipească pentru a depăși multe încercări.

3. Istoria jucăriilor (1995)

Personajele principale ale desenului animat sunt jucăriile unui băiat pe nume Andy Davis. Toate jucăriile lui Andy sunt de fapt vii, dar ascunde-l cu grijă de băiat. Cea mai mare frică de fiecare jucărie este să nu fie inutil proprietarului său. Prin urmare, de ziua de naștere a fiecărui băiat, jucăriile se tem că vor fi înlocuite. Nu este doar un jucător de jucărie al lui Woody, care se teme de el, pentru că este jucăria preferată a lui Andy. Însă, într-o zi, băiatului de ziua îi este dat astronomului Buzz Lightyear, iar el devine jucăria preferată a lui Andy.

2. WALL-E (2008)

Evaluare: IMDb: 8,4; 

Datorită cantității mari de deșeuri, Pământul a devenit nelocuibil. Pentru a salva vieți, aceștia sunt trimiși în spațiu pe nava spațială Axiom și mii de roboți WALL-I sunt trimiși să curețe planeta. După 700 de ani, un singur robot rămâne operațional. Munca îndelungată trezește sentimentele umane în WALL-E. Are compozițiile sale muzicale preferate și chiar animalul său de companie preferat – gandaci Hal. El continuă să strângă rămășițele unei foste civilizații, încercând să le folosească și într-o zi găsește o plantă.

Un robot EVA ajunge pe planetă, trimis de nava Axiom pentru a căuta viața plantelor. WALL-E se îndrăgostește de EVU și încearcă să-i câștige atenția. Pentru aceasta, este chiar gata să-i dea planta pe care a găsit-o.

1. Secretul lui Coco (2017)

Evaluare: IMDb: 8,4; 

Un băiat de 12 ani, Miguel Rivera, visează să devină muzician, dar muzica este strict interzisă în familia sa. În urmă cu mulți ani, soțul străbunicii lui Miguel, Imelda, a părăsit familia pentru cariera compozitorului. Apoi Imelda și-a desfășurat muzica din viața ei și a învățat arta pantofilor, care a devenit o aventură de familie.

Miguel îl iubește pe muzicianul Ernesto de la Cruz, care nu mai este în viață și, în secret de la rudele sale, învață să cânte la chitară de acasă. În ajunul Zilei Morților, bunica lui Miguel află despre asta și, supărată pe nepotul ei pentru neascultare, își rupe chitara. Îndurerat, băiatul rupe din greșeală cadrul cu o fotografie care îi arată micuțului său străbunic Coco cu părinții. Miguel observă că o parte a fotografiei era îndoită. Pe ea descoperă chitara albă de zăpadă a idolului său Ernesto de la Cruz.

După ce a decis că Ernesto este stră-stră-stră-strănepotul său, Miguel decide să concerteze la spectacolul de talente festive. El intră în secret în mausoleul de la Cruz pentru a-și lua chitara. Dar dacă cântă o singură coardă, se întâmplă incredibilul.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *