Externe

Zeci de mii de persoane au protestat la Londra față de politica de austeritate a noului Guvern Cameron

Protestatarii au mărșăluit de la Banca Angliei, aflată în districtul financiar al Londrei, până la Westminster., purtând cu ei bannere cu mesaje precum "Opriți austeritatea acum" ți "Sfidați conducerea Tory".

Poliția a refuzat să estimeze numărul participanților la acțiune, printre cei prezenși s-au numarăt cântăreața Charlotte Church, actorul de comedie Russell Brand, precum și membri ai sindicatelor.

Potrivit AFP, manifestația marchează "debutul unei campanii de protest, greve, acțiuni directe și de nesupunere civică în întreaga țară", a declarat Sam Fairbairn, un responsabil al asociației People’s Assembly Against Austerity, din care fac parte sindicate, protestatari antirăzboi, dar și politicieni laburiști și ecologiști.

"Nu vom avea liniște până âand cura de austeritate aplicată țării va fi de domeniul trecutului", a adăugat el.

"Toată lumea din întreaga țară este aici pentru că s-a săturat de austeritate, tăieri, privatizare", a declarat pentru Reuters un profesor universitar.

Tăierile bugetare făcute de guvernul Cameron au "un efect dramatic’" asupra întregii societăți britanice, a afirmat un cadrul didactic pentru AFP.

Reales pe 7 mai pentru un al doilea mandat, David Cameron este periodic acuzat de către opozanții săi că duce o politică antisocială, responsabilă de adâncirea inegalităților.

Sursa: Hotnews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *