Război

Zeci de regiuni din Rusia se plâng de întârzieri la plățile către personalul militar

De la începutul acestei luni, pe rețeaua de socializare VKontakte au apărut o mulțime de plângeri cu privire la întârzierea plăților în numerar către armata rusă. Presa estimează că au fost publicate de locuitorii a cel puțin 52 de regiuni ale Federației Ruse, precum și de Crimeea anexată.

Printre cei care nu primesc plăți, se numără militari mobilizați, și contractați, și voluntari, cu referire la cuvintele interlocutorilor din diferite regiuni ale Rusiei. Potrivit publicației, în 2023 au început întârzieri masive la plăți – în 2022 doar câțiva s-au confruntat cu ele, relatează Meduza .

„Ei cumva îi concediază pe tipi și îi atribuie altor unități. Și în acest moment se pot da peste cap cu actele. Așa s-a întâmplat cu noi ”, a declarat publicației un locuitor din Moscova pe nume Victoria, al cărui soț a fost mobilizat în toamnă. Potrivit femeii, din ianuarie nu s-au primit plăți pe cardul său.

Un locuitor al regiunii Ivanovo pe nume Daria a spus că și soțul ei a fost mobilizat și nu a mai primit bani din februarie. În Centrul Unificat de Așezări al Ministerului Apărării, Darya a fost informată că, din 31 ianuarie, soțul ei a fost inclus ca demis dintr-o parte, dar nu a fost transferat în alta.

Șefa organizației Uniunii Comitetelor Mamelor Soldaților pentru ajutorarea militarilor, Valentina Melnikova, a explicat că militarii contractuali, oamenii mobilizați și voluntarii ar trebui plătiți de la 195.000 de ruble pe lună. Întârzierile la plăți se explică prin colapsul cu care se confruntă birocrația armatei, a spus Melnikova.

„Aproximativ 80% dintre apelurile către noi despre asta: o persoană este atașată de o parte, dar se luptă ca parte a alta. Oamenii nu înțeleg, nu vor să înțeleagă că o unitate militară este o grămadă de militari și o grămadă de documente. Dacă acești oameni au mai fost acolo, dacă sunt cunoscuți, ca în cazul antreprenorilor, pot verifica ceva acolo. Dacă este doar un nume pe listă, cum este cazul mobilizaților sau al voluntarilor, există confuzie. Nu am avut atât de mulți oameni implicați în ostilități înainte”, a spus ea.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *