Femeia

Zeci de sticle de vin

Precum vârcolacii, ziua eram un om normal, iar noaptea mă transformam într-un puşti ce-şi ademenea potenţialele partenere în bârlogul transformat în cramă. Măcar de-aş fi fost vreun somelier.

Devenisem un client fidel al raionului de vinuri din hipermarketul de vizavi. În fiecare zi, colindam printre rafturile bahice, privind nedumerit fiecare etichetă, neînţelegând mare lucru. Căutam un singur termen – demidulce, căci sec ori demisec, tot una pentru limba mea de lemn, ar fi fost prea aspre, iar vinul dulce e mai mult suc decât băutură alcoolică.

Ajungeam, uneori, ca pe barul din bucătărie să am şi zece sticle neîncepute şi două-trei gustate. Sticla de whisky a fost băută în zece luni, deci nu sunt un mare consumator de lichide ameţitoare, dar e bine ca oferta de acasă să fie una bogată. Poate-poate o pica ceva…

Suferind din dragoste şi cu dorinţe de nou şi aflat totuşi în căutarea jumătăţii, am plecat pe drumul adolescenţei – distracţie, alcool, femei, dar fără droguri. Nu am luat şi nu voi lua niciodată. Au trecut pe aici tot felul de domnişoare, care mai de care mai interesante ori ciudate. Mulţi litri de vin roşu au trecut prin ficatul meu, câţiva chiar cu folos, materializându-se în nopţi efemere şi lipsite de conţinut.

Mă uit acum în bucătărie. Chiar acum. Barul este trist. Are pe el patru sticle de vin, toate sigilate şi aduse de prieteni cu diferite ocazii. Whisky-ul a fost băut de cea care mă completează acum, în urmă cu două-trei luni, iar paharele mele nu au mai fost atinse de mai bine de şapte luni de licoarea roşie. Pe atunci, eram trist, întors într-o adolescenţă forţată, cu decepţiile aferente şi visurile copilăreşti şi de scurtă durată.

Privind acum în urmă, îmi pun mâinile în cap şi mă întreb de ce a trebuit să trec printr-o fază atât de stupidă… Din cauza unei femei şi pentru a cunoaşte altele? De ce nu m-am ferit de ele, ars fiind? Am continuat căutările până am găsit. Acum, rămâne să aflu dacă mă voi frige din nou sau dacă, în sfârşit, voi gusta din viaţă la temperatura potrivită.

www.umbluliber.com
Sursa: Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *