ExterneRăzboi

Zelenski: „Acest război al Rusiei împotriva Ucrainei şi împotriva întregii Europe libere a început cu Crimeea şi trebuie să se termine cu Crimeea – cu eliberarea ei”

Conflictul cu Rusia nu se va încheia până când Peninsula Crimeea de la Marea Neagră, care a fost anexată de Moscova, nu este eliberată, declară preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

„Crimeea este ucraineană şi nu vom renunţa niciodată la ea”, a declarat liderul de la Kiev în mesajul său video transmis în timpul nopţii.

„Regiunea Mării Negre nu poate fi sigură atât timp cât Crimeea este ocupată”. „Nu va exista o pace stabilă şi durabilă în multe ţări pe malul Mării Mediterane atât timp cât Rusia poate să folosească peninsula noastră ca bază militară”, a declarat el.

„Acest război al Rusiei împotriva Ucrainei şi împotriva întregii Europe libere a început cu Crimeea şi trebuie să se termine cu Crimeea – cu eliberarea ei”, a mai adăugat preşedintele Zelenski.

Menționăm că marţi, 9 august, au fost raportate explozii la o bază a armatei ruse în peninsula de la Marea Neagră. Cauza lor a fost iniţial neclară şi guvernul de la Kiev nu a revendicat responsabilitatea, deşi The New York Times a relatat că armata ucraineană a atacat principala bază aeriană de acolo cu o armă nedezvăluită.

Vă amintim că Crimeea este controlată de Moscova de când Rusia a anexat peninsula ilegal în 2014.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *