ActualitateExterne

Zelenski anulează vizitele în Spania și Portugalia (CNN)

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski și-a anulat călătoria în Spania și Portugalia “din cauza situației interne grave din Ucraina”, anunță CNN Portugalia.

Potrivit sursei citate, Kievul se confruntă cu o situație dificilă în mai multe secțiuni de pe linia frontului, în special în regiunea Harkov, ceea ce face inoportună deplasarea delegației ucrainene în străinătate.

La rândul său, Curtea Regală a Spaniei a informat despre anularea întâlnirii dintre monarhul Filip al VI-lea și Zelenski, programată pentru 17 mai.

La 13 mai, canalul de televiziune SIC Notícias a raportat intenția lui Zelenski de a vizita Portugalia în zilele următoare pentru posibila semnare a unui acord de securitate între cele două țări.

Ziarul El País, citând surse guvernamentale, a relatat că liderul ucrainean va vizita și Madridul, unde va semna un acord similar cu premierul spaniol Pedro Sanchez.

Ofensiva rusă asupra regiunii Harkov

În noaptea de 10 mai, trupele rusești au început o ofensivă asupra regiunii Harkov în două direcții: pe Vovchansk și Liptsi. Rușii au reușit să ocupe mai multe așezări.

În același timp, șeful GUR al Ministerului Apărării, Kyrylo Budanov, a declarat că există o tendință de stabilizare a situației , iar “inamicul este deja blocat la acele granițe pe care ar putea intra”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *