Ucraina

Zelenski anunță că Ucraina este pregătită pentru contraofensivă: „Credem cu tărie că vom reuși”

Ucraina este pregătită să lanseze mult așteptata contraofensivă pentru a recuceri teritoriul ocupat de Rusia, a declarat președintele Volodimir Zelenski într-un interviu publicat sâmbătă, 3 iunie, transmite Reuters.

„Credem cu tărie că vom reuși”, a declarat președintele Zelenski pentru Wall Street Journal.

„Nu știu cât timp va dura. Ca să fiu sincer, poate să aibă loc într-o mulțime de moduri, complet diferite. Dar o vom face și suntem pregătiți”.

Kievul speră că această contraofensivă pentru recuperarea teritoriului va schimba dinamica războiului care a început acum 15 luni, când Rusia a început invazia în țara vecină.

Menționăm că liderul de la Kiev a declarat luna trecută că Ucraina trebuie să aștepte sosirea mai multor vehicule blindate occidentale înainte de a lansa contraofensiva.

El a făcut presiuni diplomatice pentru a menține sprijinul occidental, cerând și mai mult ajutor militar și arme, spunând că este esențial pentru ca Ucraina să reușească în planurile sale.

Rusia deține porțiuni însemnate de teritoriu ucrainean în est, sud și sud-est.

O perioadă lungă de vreme uscată în unele părți ale Ucrainei a dus la speculații că așteptata contraofensivă ar putea fi iminentă.

În ultimele săptămâni, Ucraina și-a intensificat loviturile asupra depozitelor de muniții și a rutelor logistice rusești.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *