Actualitate

Zelenski: „Creșterea forțelor în Stanîțea-Luhanska este primul pas spre încetarea focului”

„În Stanîțea-Luhanska, numărul soldaților ruși și ucraineni a crescut, iar misiunea OSCE a înregistrat și a confirmat acest lucru. Vă felicit pe toți, acesta este primul pas către o încetare a focului durabil, care a fost făcut datorită procesului de la Minsk”. Președintele ucrainean a scris, de asemenea, că nu promite să „stabilească pacea” și să pună capăt războiului „mâine”, dar crede că a apărut o „mică speranță”.

„Vreau doar să vă rog să nu faceți panică, nici să vă lăsați provocați, dar să le dați soldaților noștri, armatei și diplomaților oportunitatea de-și face munca lor, care este una foarte dificilă. Vă rog să rămâneți liniștiți. Chiar dacă nu am obținut încă victoria, din păcate, cred că acesta este primul nostru succes”, a mai declarat Zelenski.

Amintim că, la 26 iunie, forțele armate ale Ucrainei și militanții așa-zisei „republici populare Lugansk” au început să reproducă forțele și echipamentele din apropierea Stanîțea-Luhanska. Observatorii OSCE au constatat că ambele părți în conflict s-au retras de pe poziții pe o anumită distanță.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *