Actualitate

Zelenski: „Creșterea forțelor în Stanîțea-Luhanska este primul pas spre încetarea focului”

„În Stanîțea-Luhanska, numărul soldaților ruși și ucraineni a crescut, iar misiunea OSCE a înregistrat și a confirmat acest lucru. Vă felicit pe toți, acesta este primul pas către o încetare a focului durabil, care a fost făcut datorită procesului de la Minsk”. Președintele ucrainean a scris, de asemenea, că nu promite să „stabilească pacea” și să pună capăt războiului „mâine”, dar crede că a apărut o „mică speranță”.

„Vreau doar să vă rog să nu faceți panică, nici să vă lăsați provocați, dar să le dați soldaților noștri, armatei și diplomaților oportunitatea de-și face munca lor, care este una foarte dificilă. Vă rog să rămâneți liniștiți. Chiar dacă nu am obținut încă victoria, din păcate, cred că acesta este primul nostru succes”, a mai declarat Zelenski.

Amintim că, la 26 iunie, forțele armate ale Ucrainei și militanții așa-zisei „republici populare Lugansk” au început să reproducă forțele și echipamentele din apropierea Stanîțea-Luhanska. Observatorii OSCE au constatat că ambele părți în conflict s-au retras de pe poziții pe o anumită distanță.
 

Puteţi urmări ştirile Timpul.md şi pe Facebook!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.