Externe

Zelenski: Drapelul Ucrainei flutură acolo unde Rusia a organizat pseudoreferendumuri

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a declarat că drapelul ţării sale flutură deja în multe locuri din Donbas, unde Rusia a organizat referendumuri de anexare pe care liderul de la Kiev le-a calificat drept ”farsă” transmite duminică EFE și Agerpres.

„Rusia a pus în scenă o farsă în Donbas. O farsă absolută pe care vrea s-o prezinte drept referendumuri”, a apreciat Volodimir Zelenski în obişnuitul său discurs din timpul nopţii.

„Au pus la cale un spectacol, au mers din casă în casă înarmaţi cu mitraliere, au împărţit bucăţi de hârtie şi propagandiştii făceau filme cu zonele ocupate. Iar acum drapelul ucrainean flutură acolo” a subliniat el.

Potrivit lui Zelenski, în această săptămână s-au înmulţit drapelele ucrainene în Donbas, iar ”săptămâna viitoare vor fi şi mai multe”.

Preşedintele Ucrainei s-a referit mai exact la oraşul Liman, din regiunea Doneţk, în care au intrat trupele ucrainene.

„Drapelul ucrainean flutură deja la Liman, în regiunea Doneţk, şi acolo va rămâne. Nici urmă de referendumuri în acel loc” a dat el asigurări.

Volodimir Zelenski a insistat că Ucraina îşi va recupera toate teritoriile, inclusiv peninsula Crimeea, anexată ilegal de Rusia în 2014.

„Ucraina îşi va recupera ceea ce-i aparţine, în est şi în sud. Ceea ce se încearcă să fie anexat acum şi la fel şi Crimeea, care a fost anexată în 2014. Drapelul nostru se va afla şi acolo”, a subliniat liderul de la Kiev.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *