UcrainaUE / Nato

Zelenski joacă dur! Nu participă la Summit-ul NATO dacă nu primește asigurări că va începe procesul de aderare la Alianță

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski nu va participa la summitul alianței militare occidentale de luna viitoare dacă liderii nu vor da dovadă de „curaj” și nu vor da un semnal clar că procesul poate începe.

Kievul a recunoscut că nu poate adera la NATO în timp ce războiul cu Rusia continuă, dar dorește să înceapă procesul, potrivit Sky News.

„Această cerere se află acum pe mesele liderilor aliaților din NATO. Dacă nu există niciun rezultat la summitul de la Vilnius, el nu are nici un motiv și nici timp să meargă”, a declarat consilierul diplomatic principal Ihot Zhovkva.

Kievul spune că lupta sa împotriva invaziei Rusiei demonstrează că este demnă de admiterea în NATO.

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, a declarat recent că „toţi aliaţii sunt de acord că uşa NATO rămâne deschisă, că Ucraina va deveni membră a Alianţei şi că Rusia nu are veto”, a subliniat el.

Președintele României, Klaus Iohannis a declarat joi, 29 iunie, la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles, că Ucraina și Georgia vor deveni aliați NATO necondiționat, însă când și cum se va întâmpla rămâne deschis.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *